Julegodt på fat og i kopp – oppskriftene finner du her!
Vaniljekarameller med nøtter, karamell med mango, salt og chili, hjemmelaget marsipan og sjokoladetrøfler i mange varianter – juleoppskriftene finner du her!
Viestads beste pepperkaker!
Andreas Viestad gir deg oppskriften på sine beste pepperkaker. – Den som ikke har forspist seg på pepperkakedeig i løpet av barndommen, har gått glipp av en viktig opplevelse. Men det er heldigvis aldri for seint. For meg handler julebaksten mest om det rundt, om å finne fram former og lage pepperkaker, om å lete etter krumkakejernet og rulle krumkakene, om å slikke sjokoladen av slikkepotten og kjenne duften av kanel når man lager kringle.
Garantert hvit jul på hytta
Med flotte akebakker, Norges beste skiløyper, og et fantastisk helårs fjellområde rett utenfor hytteveggen, har Lise-Lene og Svein Høiby alt de trenger for å nyte de gode fridagene på fjellet.
Rune Veslums julelunsj
Sjefskokk ved Matfatet i Brumunddal, Rune Veslum, har satt sammen en innbudende og delikat julelunsj med sine favoritter. Her gir han deg oppskrifter og fremgangsmåte på tomatsild, sennepssild og sursild, rødkål og syltet agurk, hjemmelaget kyllingleverpaté og engelsk julekake.
Lag og nyt!
Hogg ditt eget juletre
Jul er tradisjoner, og for mange er det å gå ut i skogen og hogge sitt eget juletre en tradisjon de ønsker å videreføre til sine egne barn. Hos Knut Helseth i Brumund står juletrærne klare til å bli valgt ut og tatt med hjem.
Viestads medisterkaker
Klassikerne er ikke kjedelige!
Jeg vil gjerne dele en av mine gamle favoritter i julestria Jeg hadde lenge vansker med å skjønne hva som var poenget med en del av de klassiske julerettene. Javisst er det deilig med feit og salt mat, men jeg lurte lenge på om det var en slags misforståelse at vi skal feire årets viktigste høytid med mat som også er … litt kjedelig.
Lag din egen fuglemat
Litt matfett, fuglefrø, bær og annet godt kan raskt røres sammen til deilig fuglemat som holder småfuglene mette og varme hele vinteren. Prøv du også!
11 tips for å få en smakfull kalkun
Skal du steke kalkun til nyttår? Andreas Viestad gir deg mange gode tips til en kalkun som virkelig smaker!
Saus til nyttårskalkun
En god saus kan redde kjøtt som blir litt tørt. Dette er en saus med mye rik kalkunsmak, basert på innmaten som man gjerne finner inni buken på fuglen. Ekstra god blir den hvis man bruker kraften til å koke ut restene som har dryppet ned på langpanna.