Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no
Fuglemat kan lages i mange ulike former
Fuglemat kan lages i mange ulike former
fuglemat__nettsidetilpasset_1
fuglemat__nettsidetilpasset

Lag din egen fuglemat

Litt matfett, fuglefrø, bær og annet godt kan raskt røres sammen til deilig fuglemat som holder småfuglene mette og varme hele vinteren. Prøv du også!

Når det første snødrysset og frostnettene bærer bud om at kalde, fine vinterdager er på vei, begynner mange av oss å finne fram mat til våre små fuglevenner. Det finnes masse fint å få kjøpt i butikken, men det er faktisk også veldig morsomt å lage fuglematen selv. La barna være med – kun fantasien setter grenser for hvilke former og beholdere du kan bruke til å lage mat til fuglene. Bruker du i tillegg fine bånd til å binde maten opp med blir det riktig så dekorativt også!

Ulike typer frø og bær kan tiltrekke seg forskjellige typer fugler.

Dette trenger du:

500 g usaltet fett

1 kg fuglefrø eller frøblanding. Her kan du også blande inn bær og nøtter hvis du ønsker det

Pepperkakeformer, kopper, melkekartonger, småkopper og andre typer beholdere

Hyssing, ståltråd, snor eller bånd

Slik gjør du:

Smelt fettet i en stor kasserolle. Bland i det tørre. Pass på å røre godt, slik at fettet blir jevnt fordelt. Ha litt av massen over i en kopp, melkekartong eller lignende. Når du har dekket bunnen, tar du tråden eller båndet du skal bruke til å binde maten opp med, kveiler enden nederst og trykker den lett inn i massen på bunnen. Deretter fyller du opp resten av beholderen. Dersom du lager maten i pepperkakeformer, lønner det seg å stikke en penn eller lignende inn i figuren der båndet skal være, slik at du lager hull til å feste den i.

Sett maten kjølig eller i fryseren, og vent til massen har stivnet helt. Deretter kan du fjerne beholderen/formen forsiktig, og vips er maten klar til å henges ut!

En utstrekt arm som holder fuglemat