Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no
Ringsaker_hytte
hytte
hytte
Hytte
Lise-Lene Høiby sammen med med barnebarnet
hytte
Anne Elisabeth Liberg og Lise-Lene Høiby driver Rom-for-Rom i Brumunddal

Garantert hvit jul på hytta

Med flotte akebakker, Norges beste skiløyper, og et fantastisk helårs fjellområde rett utenfor hytteveggen, har Lise-Lene og Svein Høiby alt de trenger for å nyte de gode fridagene på fjellet.

Hytta på Ljøsheim i Ringsakerfjellet brukes flittig året rundt, og Lise-Lene synes det er ekstra spesielt å være der i julen.

– Snøen legger seg tidlig i Ringsakerfjellet, så julestemningen får vi allerede på veien hit. Da trengs det ikke så mye ekstra for at det skal bli jul her på hytta. Noen nisser, et juletre, litt granbar og selvfølgelig levende lys inne og ute er alt som skal til, sier hun. 

Samlingspunkt for hele familien

Paret valgte å slå til da de fikk muligheten til å bygge i hennes barndoms hytterike, og både hytta og hyttelivet har blitt akkurat det de drømte om. 

– Det er så utrolig fredelig her, og samtidig så mye å finne på for alle tre generasjonene. Etter at vi solgte huset og flyttet inn i leilighet er det nettopp her hele familien samles, også i julen. Her er det alltid snø fra sen høst til tidlig vår, og rett bortenfor hytta går en skiløype som er forbundet med det fantastiske løypenettet til Sjusjøen og Ringsakerfjellet, sier Lise-Lene. 

Ski, sparkstøttinger og akebrett utenfor hytta vitner om et aktivt utendørsliv, og inne finnes det rikelig med bøker, tegnesaker, kortstokker og brettspill. 

– Det er aldri noen som rekker å kjede seg her, det er nok å finne på både sammen og hver for seg, smiler hun.

Tegnet hyttedrømmen selv

Lise-Lene eier og driver Rom-for-Rom interiørforretning i Brumunddal sentrum sammen med Anne Elisabeth Liberg, som er mangeårig kollega fra interiørbransjen. Sortimentet består av møbler og interiørvarer fra utvalgte kvalitetsmerker, og oppdragene er mange, både i bolig-, bedrift- og hyttesegmentet. Da egen hytte skulle realiseres var det faktisk interiør- og planløsningene som ble utgangspunktet for hvordan hytta skulle bli. 

– Det startet med at jeg tegnet skisser av hvordan stua skulle møbleres. Deretter tegnet Svein veggene rundt peisen og møblene, smiler Lise-Lene. 
Slik tegnet de seg gjennom hele hytta, rom for rom, før de bestilte tømmerkassa. Slik fikk de gode løsninger.

– Gjennomtenkte løsninger varer ofte lenger, slår hun fast.

Vinterløypenes helter på Sjusjøen

Med et løypenett på over 300 kilometer blir det mange timer i løypemaskina for Johannes Haukåssveen, som er løypebas i Ringsakerfjellet. Han og mannskapet ivaretar og sørger for nypreparerte skiløyper hver dag så lenge værforholdene tillater det. Rekorden er på mer enn 230 dager med oppkjørte løyper i løpet av én sesong. Jobben de gjør blir høyt verdsatt av hyttefolk og langrennsutøvere.

 – Alle vinker til Johannes når han kjører forbi. Han yter en helt ekstraordinær service for å holde løypenettet tipp topp hver eneste vinter, og har medvirket sterkt til at Sjusjøen gang på gang har blitt kåret til å ha Norges, og dermed kanskje verdens, beste skiløyper, forteller Tone Alterskjær, daglig leder i Visit Sjusjøen.