Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no
A A A

Oppvekst

Gutt i lekeparken.

Halvannen times kjøretur fra Oslo og midt i Mjøsregionen ligger Ringsaker. Uansett hvor du bor i Ringsaker har du både fjellet og Norges største innsjø Mjøsa i nærheten. Her har vi gode oppvekstsvilkår, godt skiføre og frihet fra køer.

Oppvekst 

Allerede i barnehagen legges grunnlaget for lærelyst og –glede. Det er full barnehagedekning i Ringsaker, og det legges vekt på et godt pedagogisk innhold i barnehagene.

God kvalitet er et viktig stikkord også for skolesatsingen i Ringsaker, og gjennom de siste ti årene har det blitt bygd fem nye skoler i kommunen. Ringsaker har et samarbeid med Geitmyra Ringsaker matkultursenter for barn, slik at alle elever på 6. og 8. trinn har noe av sin undervisning i mat og helse ved matkultursenteret. Kommunen har også et eget Newtonrom. Det er også to svømmebasseng i kommunen. 

Geitmyra Ringsaker matkultursenter for barn

Newton Ringsaker

Bassengene i Ringsaker

Et godt utgangspunkt gjør det enklere å lykkes videre i skoleløpet. Ringsaker har som mål at så mange som mulig skal gjennomføre videregående opplæring, og at alle som ønsker det skal ha et godt utgangspunkt for videre studier på universitet eller høyskole.

I umiddelbar nærhet til Ringsaker finner en de aller fleste studietilbud, og det er mange spennende muligheter. Hva vil du bli? Lærer? Designer? Ingeniør? Blomsterdekoratør? Høgskolen i Innlandet og NTNU Gjøvik tilbyr både fulltids- og deltidsstudier.

Boligdrømmen

I Ringsaker finner du attraktive, sentrumsnære tomter som står klare for oppføring av ditt drømmehus. Det bygges stadig ut nye leilighetskompleks, med boenheter i ulike størrelser og prisklasser. Dersom du ønsker å bo i mer landlige omgivelser finnes det til enhver tid hus til salgs i våre trivelige bygder.     

Se tomter til salgs på finn.no

Se boliger til salgs på finn.no

Se nye boliger til salgs på finn.no

Bypuls

Ringsaker kan skilte med ikke mindre enn to byer; Brumunddal og Moelv. Her finner du de store kjedebutikkene med det gode utvalget side ved side med de små nisjebutikkene hvor du kan gå på skattejakt. På byenes kafeer og restauranter kan du ta en pause, enten det er fra shoppingen, middagslagingen eller du bare har lyst på en god kopp kaffe. 

Her ligger alt til rette for et aktivt liv, enten en ønsker å delta i organiserte aktiviteter eller å finne på ting selv. Det finnes lag og foreninger innen de fleste områder, og det er alltid rom for flere som ønsker å engasjere seg lokalt.

I nærmiljøet

Hele kommunen byr på gode treningsmuligheter for den som liker å bevege seg, både langs gang- og sykkelveger og i skogsterreng. Det milde, men likevel varierte landskapet gir fantastiske sykkelmuligheter for hele familien. På vinterstid kjøres det opp skiløyper i de mange lysløypene over hele kommunen. Her er det med andre ord ingen grunn til å ligge på latsiden – ta mulighetene i bruk!

Oppdag turområder i Ringsaker

Fjellet og Mjøsa

Uansett hvor du befinner deg i Ringsaker har du gode friluftsmuligheter så og si like utenfor stuedøra. Samtidig har du utallige valgmuligheter - fotturer i uberørt natur, skitur i topp preparerte løyper eller fiske i en av landets beste ørretelver. På under en times kjøring er du i Norges største hytteby Sjusjøen, hvor milevis med turstier og nypreparerte skiløyper venter på deg. 

Om vinteren ligger frostrøyken bitende over Mjøsisen. Er isen tykk nok kan du spenne på deg ski eller finne frem sparken og gå fra Nes & Helgøya til Hamar og Gjøvik. Om sommeren er Norges største innsjø arena for båtfolket, badende barn, padlere og Innlandets store stolthet, Skibladner. Med 11,4 mil strandlinje gir Ringsaker god tilgang til Mjøsa.  

 

 

Meld deg på nyhetsbrev

Velg kategori*
Lest betingelser*