Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no
A A A

Mye å finne på!

I Ringsaker skal man aldri behøve å kjede seg, for her er det alltid noe å finne på - enten man bor her eller bare er på besøk! Her er noen tips:

Helgøya Klatrepark

Helgøya Klatrepark - for store og små

Hva med noen luftige svev mellom trærne? Alle kan klatre og ha det gøy, unge som gamle! I klatreparken på Helgøya er det godt tilrettelagt for ulike mestrings- og ferdighetsnivåer, med hele 11 forskjellige klatreløyper med totalt 142 klatreelementer og 13 ziplines. Du kan nyte medbrakt mat, som gjerne kan tilberedes over grillene som står varme og klare for bruk. I parken er det også et lite kioskutsalg med is, brus, sjokolade, kaffe, te og kakao. For å sikre deg plass er det lurt å bestille seler i forkant. Les mer på Helgoyaklatrepark.no

Prøysenhuset

Prøysenhuset - for alle generasjoner

Ingen sommer er komplett uten et besøk i Prøysen. Da er det ekstra mye liv og røre, både inne og ute ved den gamle husmannsplassen der vår folkekjære dikter Alf Prøysen vokste opp. Familieteater, Barnetimen for de minste, allsang og opplevelser står på programmet gjennom hele sommeren. Ute på tunet kan barna hilse på søte husdyr, og i Snekker Andersens verksted kan de snekre gaver til tanter, onkler og besteforeldre. Men Prøysenhuset kan besøkes gjennom hele året, og byr på opplevelser som er like aktuelle for alle generasjoner! Les mer på Proysenhuset.no

Mjøsgårdene

Mjøsgårdene - for livsnytelse

Kanskje du drømmer om å vandre gjennom fantastiske hager, delta på matkurs, eller bare sette deg til bords og la deg beverte på en storslått gård? Flere gårder i Ringsaker og rundt nordenden av Mjøsa er med i nettverket "Mjøsgårdene", som byr på alt fra Godværskafé til kulturopplevelser av mange slag -  på ekte og levende storgårder! Flere av gårdene tilbyr også overnatting.

Les mer på Mjosgardene.no

Midt i Mjøsa

Opplevelsesveien Midt i Mjøsa - med noe for alle

På idylliske Nes og Helgøya, langs opplevelsesveien "Midti i Mjøsa", tilbys et stort spekter med opplevelser omrammet av vakkert kulturlandskap. Alt fra kunst og kultur, til servering og overnatting, spennende shopping, og både rolige og fartsfylte aktiviteter - kan skues og oppleves underveis langs denne unike unike opplevelsesveien. En kjøretur med ett eller flere stopp langs ruta er virkelig å anbefale!

Les mer på Midtimjosa.no

Sjusjøen

Sjusjøen - opplevelser hele året

Oppdag hva Sjusjøen har å by på om sommeren! Du kan for eksempel bli med Mesna Islandshest på ridetur over fjellet, eller med Sjusjøen Huskytours på hundekjøring med trollvogner. Du kan leie deg kano for en padletur i vakre Åstdalen, eller sykkel for en tur i sykkelparken eller i traséene til Birken. Foretrekker du fotturer finnes det et vell av stier du kan vandre, noen med flotte utsiktstopper, eller til en seter som byr på kaffe og nystekte vafler. Sjusjøen leverer, hele året!

Les mer på Visitsjusjoen.no

Treropphytter

Tretopphytter - gir minner for livet

I Ringsaker er det ikke bare én, men to aktører, som tilbyr overnatting i trærne, høyt over bakken! Det er en helt spesiell følelse å sove i et tre, tett på naturen. Her har du fugler og ekorn rett utenfor vinduet, og noen er så tamme at de kan mates fra hånda. En tretopphyttetur er en like flott opplevelse for alle, enten det er småbarnsfamilien, vennegjengen eller kjæresteparet som vil gi seg selv et minne for livet. 

Tretopphytter.no 

Faråsen.no

Matlystfestival

Matlystfestival - for bordets gleder

Hva er vel bedre en mørk oktoberhelg, enn å hygge seg på matfestival sammen med gode venner og nye bekjentskaper? 21.-23. oktober 2021 går Brumunddals serveringssteder, Geitmyra Ringsaker og Ringsaker kommune sammen og lager den populære matfestivalen for fjerde gang! Her blir det alt fra champagnefrokost til lange lunsjer, overdådige middager, vinsmaking, kurs, foredrag og konserter. Det blir også flere aktiviteter for barn, og egne matkurs på Geitmyra matkultursenter for barn.

Matlystfestivalen.no

Jakt og fiske

Jakt og fiske - for den ultimate friluftsopplevelse

Ringsaker Jakt- og Fiskeområde forvalter jakt og fiske i Ringsakerfjellet, og kan by på fine områder for små- og storviltjakt, i tillegg til fiske i mer enn 40 fjellvann og flere kilometer med fiskeførende bekker og elver. Visste du at i Ringsakerfjellet er stangfiske gratis for alle under 18 år? Det er lite som slår opplevelsen av å fiske og jakte sin egen mat, det er friluftsliv det!

Les mer på rjfo.no

Meld deg på nyhetsbrev

Velg kategori*
Lest betingelser*