Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no
A A A

Klassikerne er ikke kjedelige!

Jeg vil gjerne dele en av mine gamle favoritter i julestria Jeg hadde lenge vansker med å skjønne hva som var poenget med en del av de klassiske julerettene. Javisst er det deilig med feit og salt mat, men jeg lurte lenge på om det var en slags misforståelse at vi skal feire årets viktigste høytid med mat som også er … litt kjedelig. 

Elggryte med bacon og sopp

En av de beste gryterettene som finnes er den franske klassikeren boeuf bourgignon, en gryte med rødvin og storfekjøtt. Det er ingen ting i veien for å lage den like godt i Norge, men det er ikke til å komme fra at det er og blir en fransk rett. Derfor synes vi det er bra å slå et slag for helnorske ingredienser, som elg, bacon og øl, i en gryte som har et annet smaksbilde, men som er like god.

Saltbakt innlandsfisk med saltbakte beter og urtemajones

Mye innlandsfisk har litt blandet rykte utenfor et iherdig sportfiskermiljø, og noen ganger har ryktet kommet den i forkjøpet også blant fiskerne; det er ikke helt uvanlig å fange fisken uten å spise den. Det er helt urettferdig, for selv de fiskene som regnes som litt beskjedne, som sik og abbor er nydelige, med fast fint kjøtt og mild, deilig smak. 

Se alle artikler

Meld deg på nyhetsbrev

Velg kategori*

Lest betingelser*