Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no
Frode Dalseng
Frode Dalseng presiserer hvor viktig lokal handel er i denne spesielle tiden
Moteshow i Brumunddal
Moteshow med utstillingsdukker i Brumunddal sentrum

Utradisjonelt moteshow i Brumunddal sentrum

 Butikkene i Brumunddal sentrum og på Mølla Storsenter går nye veier i en vanskelig tid, og holdt i dag et helt spesielt, koronavennlig moteshow med Ragnhild Ellefsæter som programleder.

Gågata som «catwalk»

Gågata i Brumunddal ble omgjort til en «catwalk» fylt med utstillingsdukker med klær fra butikkene. Moteshowet gikk uten publikum, men det ble laget en film av begivenheten som deles digitalt på Brumunddal sentrums Facebook-side onsdag 22. april kl 19.00. Ragnhild Ellefsæter fungerte som programleder.
 
– Dette er nok et eksempel på det sterke samholdet mellom mange aktører i Brumunddal. Butikkene snudde seg rundt på svært kort varsel, Ringsaker kommune har som vanlig vært en aktiv samarbeidspartner og mange i sentrumsforeningen jobbet effektivt for å gjennomføre det høyst utradisjonelle moteshowet. Jeg er imponert og retter en spesiell takk til Ragnhild Ellefsæter som showets konferansier. Alle kan i dag slå seg litt på brystet og si at de har gjort en ekstra innsats for lokal handel i Brumunddal, sier prosjektleder i Brumunddal sentrum, Frode Dalseng.

– Dette er et tiltak som gjøres i håp om at butikkene får solgt varer i en vanskelig tid. Det er en innovativ måte å skape oppmerksomhet, og som vi håper kan være til inspirasjon for andre, uttaler næringssjef i Ringsaker kommune, Tor Rullestad.

Lokal handel er viktigere enn noen gang

Det er uvante tider for handelsstanden, og det pågår en nasjonal dugnad for å begrense smitten av koronaviruset. Butikkene i Brumunddal har alle iverksatt ulike tiltak i anledning denne dugnaden. Noen har valgt å stenge helt, og noen er også pålagt å holde stengt. Andre har begrensede åpningstider, og opprettet løsninger for hjemkjøring av varer til kunder via Brumunddal taxi. 

Brumunddal taxi leverer varer på døra til kunder som bor inntil åtte kilometer fra sentrum. Ordningen er gratis, og man tar direkte kontakt med butikkene for bestilling og levering.

Alle åpne butikker forholder seg til nasjonale smittevernregler og gjør alt for å ivareta en trygg handel.