Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no
Adrian og Ailinn på stranda i Mjøsparken
Adrian og Ailinn på stranda i Mjøsparken
Ringsaker_Mjøsparken_sommer_8
Stranda i Mjøsparken
Ringsaker_Mjøsparken_sommer_9
Ringsaker_Mjøsparken_sommer_1
Live og Kristian Sofienlund med sønnen Aron og reservebestefar Håkon Hide
Ringsaker_Mjøsparken_sommer_2
Ringsaker_Mjøsparken_sommer_5
Ringsaker_Mjøsparken_sommer_4
Basketballbanen
Ringsaker_Mjøsparken_sommer_19
Emil på lekeplassen i Mjøsparken
Ringsaker_Mjøsparken_sommer[1]
Mjøsbadet

Sol, sommer og god stemning i Mjøsparken

– Dette må være noe av det fineste vi har i nærområdet, og noe av det smarteste kommunen har investert i, sier Aina Iversen-Kirkeby fra Gaupen.

– For min del, som har fire unger fra 6-15 år, er Mjøsparken et perfekt sted å være - her er det noe for alle, fortsetter Aina. 

Basket, skating og bading

I Mjøsparken finner man både basketballbane, stort skateanlegg, lekepark med zip-line og en egen sandstrand som bare må oppleves. I tillegg inneholder parken en petanque-bane og en nydelig sansehage. 

– Jeg hadde ikke vært i Mjøsparken før det ble arrangert sankthansfeiring her, og ble overrasket over hvor stort området er. Selv om det var mye folk her, føltes det ikke sånn. Det er også veldig fint at det er tilrettelagte grillplasser til engangsgrill her, og at man har mulighet til å kaste grillene i egne grillbokser etter bruk. Dette gjør at man kan være her hele dagen, påpeker Aina.

Skatepark for alle

Live og Kristian Sofienlund fra Brumunddal har med seg sønnen Aron på snart fire år til skateparken. Aron har fått ny sparkesykkel av besteforeldrene, og den må testes.

– Det er perfekt å være her en solskinnsdag. Det er alltid folk her, og spesielt stranda og skateparken er fine for Aron. Men skateparken kom 20 år for sent, spøker pappa Kristian som selv var aktiv skater i sin ungdom, og som gjerne skulle hatt tilgang på noe tilsvarende den gang.

Reservebestefar Håkon Hide, setter også stor pris på Mjøsparken.

– Ringsaker kommune har skjønt dette med å tilrettelegge for hele familien. Vi har vært her mye sammen med Aron, og ser at her kan tre, til og med fire generasjoner kose seg sammen.

Den nye lekeplassen i sentrum av Brumunddal er også veldig fin, og mye brukt. Jeg har bodd på Lillehammer i mange år, og de er ikke i nærheten av å ha noe tilsvarende, sier Hide.

– Konserten og sankthansfeiringa her var veldig bra tiltak. Skal du få folk til å bo i en kommune må du bygge for hele familien, og det har Ringsaker klart. Det koster mye å bygge noe sånt, men jeg er sikker på at kommunen får masse igjen for det på sikt. Det er mye prat på at Ringsaker har klart å tilrettelegge for barn og ungdom, så dette er noe som blir lagt merke til, påpeker Hide.

Kombiner besøket med en tur til Mjøsbadet

Aron har badet flere ganger i Mjøsa allerede, og som unger flest synes han det er helt topp, selv med en badetemperatur på under 20 grader. Dersom dette er litt for kaldt for din smak, kan du kombinere besøket i Mjøsparken med en tur til Mjøsbadet – som bare ligger et steinkast unna. 

I sommer holder Mjøsbadet åpent for publikumsbading tirsdager, torsdager og fredager kl. 16.30-20.30 og lørdager kl. 10-15. 

Se mer om Mjøsbadet og åpningstidene her