Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no
A A A

Oppdag nye turmål i Ringsaker

Ingeborg Nordlund og Helge Stikbakke

Fra 30. april kan du delta på årets «10 topper i Ringsaker». Her kan du nå nye topper, utsiktspunkt og andre perler ulike steder i Ringsaker. Stolpejakten er også i gang. 

– Å gå tur er en kilde til god helse som du kan gjøre alene eller sammen med folk du kjenner eller ønsker å bli bedre kjent med. Både turene under stolpejakten og 
«10 topper» er varierende og passer de fleste, påpeker folkehelsekoordinator Ingeborg Nordlund. 

Stolpejakten startet allerede i påsken i Brumunddal, og starter opp i Moelv 30. april. På Sjusjøen blir det stolper å finne fra 17. juni.  

10 topper – ti topp turer

«10 topper i Ringsaker- ti topp turer!» er et lavterskel turtilbud som legger til rette for fine naturopplevelser i egen kommune. 

– 2022 er det trettende året for 10 topper, og tilbudet har utviklet seg til å inneholde flere turmål nært der folk bor. Det betyr at du i år, som de siste årene, både får fine utsiktspunkter, men også andre perler hvor det er andre ting enn utsikten som teller, påpeker Nordlund.

– Velvillige grunneier gjør det mulig å gå i kulturlandskapet. Vi er veldig glade for det gode samarbeidet med grunneierne og ber alle turgåere vise hensyn, respektere angitt parkering og å følge merkingen, påpeker leder for HHT Ringsaker krets, Helge Stikbakke. 

Stolpejakt

Stolpejakten i Ringsaker er et gratis trimtilbud, og et samarbeid mellom Ringsaker orienteringsklubb og Ringsaker kommune. 

– Det er åttende året i år, og deltakelsen har vært sterkt økende. Fra den spede begynnelsen med 160 deltakere i 2015, var vi oppe i 8700 i fjor. Det er flott å se at stadig flere synes stolpejakt er en spennende aktivitet. Ringsaker O-klubb gjør en fantastisk jobb med Stolpejakten, sier Nordlund. 

Allerede er det 1654 personer som har registrert seg på appen.

Stolpene står ute til 1. november, så det er god tid til å ta trimturen. Om en ønsker, kan en ta flere turer på de samme stolpene, da vil en samle flere poeng. Man må da registrere 10 stolper før man får registrert samme stolpe på nytt. 

Egen app

– Vi anbefaler å laste ned appen «Stolpejakten.no». Stolpene registres da uten at man trenger å berøre stolpen. Det er også mulig å skrive ned bokstavkodene på hver stolpe og levere kartbrosjyren med bokstavene notert på. Husk egen blyant/ penn på turen, sier Odd Rise fra Ringsaker orienteringsklubb.

Under «10 topper» kan du bruke appen «UT.no», eller notere koden på turkortet. 

Kart og turkort for aktivitetene kan fås i sportsforretninger i hele kommunen, enkelte butikker, som Joker Mesnalia, Joker Brøttum og Kiwi Næroset, kommunenes to bibliotek, Servicesenteret i begge byene og på turistkontoret i Brumunddal.

Viktig melding

Det er feil i turbeskrivelsen for tur nr. 1- Kroktjernet. Først veibeskrivelse: Fra Stavsjø kjører du mot Mengshoel ca 1,6 km. Deretter, ta Tingnesvegen til venstre og kjør ca 1,5 km til parkeringsplass. På utsiktspunktet det står om i turbeskrivelsen vil det ikke være en gapahuk. Det er derimot fin utsikt mot Neslandet og Mjøsa.

 
Les mer om «10 topper i Ringsaker – ti topp turer»
Les mer om Stolpejakten i Ringsaker
Les mer om bruk av appen UT.no

 

Meld deg på nyhetsbrev

Velg kategori*
Lest betingelser*