Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no
Barna har trivdes fra dag én
Barna har trivdes fra dag én
_EIK6121
Skulle de først flytte fra Oslo-området, måtte det bli Brumunddal
Familien fant drømmehuset i Brumunddal
Familien fant drømmehuset i Brumunddal
Familien fikk full klaff da de bestemte seg for å flytte til Brumunddal
Det ble full klaff da familien bestemte seg for å flytte til Brumunddal
Paret skuer utover panoramautsikten fra stuevinduet i huset i Brumunddal
Fra stuevinduet har de panoramautsikt over Brumunddal og Mjøsa

Full klaff med flytting

Kort vei til alt, kontakt med gamle venner fra Oslo, god plass og nærhet til familie. Alt dette virket inn da Ann-Kristin og Thomas bestemte seg for å flytte til Brumunddal.

– Vi kjenner på en ren luksusfølelse når vi nyter utsikten over Mjøsa og kulturlandskapet fra stuevinduet. Og skulle vi først flytte fra Oslo-området, måtte det bli Brumunddal.

Brumunddal er den ene av to byer i fylket Innlandets største kommune, Ringsaker. Thomas kommer opprinnelig herfra, men samboer Ann-Kristin Varfjell kan underskrive på at det ikke er nødvendig å være født ringsakersokning for å trives:

– Nå har vi bodd her i tre år. Det siste halvannet året med hjemmekontor har vært selve syretesten på at vi valgte riktig – og prøven er absolutt bestått, sier Ann-Kristin.

Vil kombinere med pendling

Eiendomsmegler Milena Løftingsmo hos Eiendomsmegler1 er selv brumunddøl og har merket seg at flere er interessert i muligheten for å kombinere pendling med hjemmekontor i romslig bolig. Etterspørselen vært jevnt stigende. Interessen er størst rundt byene, men det er også god interesse for bygdene rundt.

– Den sentrale beliggenheten på Innlandet er viktig for mange - om den ene jobber på Lillehammer og den andre på Hamar, ligger Ringsaker kommune ideelt til - midt imellom.

Ann-Kristin og Thomas møttes i Oslo, der de begge bodde. Da tvillingene Erik og Erle (8) nærmet seg skolestart, bestemte de seg for å flytte i god tid før første skoledag.

– Vi flyttet ett år før tvillingene begynte på skolen og gjorde en avtale med barnehagen slik at barna kunne bli med en hel dag før sommerferien. Det er noe vi anbefaler alle småbarnsforeldre. Man flytter jo gjerne rundt skoleårets begynnelse. Med noen «bli kjent»-dager før ferien, blir ikke overgangen så hard.

– Pendling gir en fleksibilitet som gjør det enda enklere å flytte ut av Oslo-området, mener Ann-Kristin.

– Ungene var «happy campers» fra dag én, sier Thomas.

God plass

Familien bor flott til på restene av en gammel husmannsplass. På den tre mål store tomta står et bolighus fra 1984 og flere bygninger fra begynnelsen av 1900-tallet. Fra det 250 kvm store huset, som nylig er delvis pusset opp i lyse, fine farger og materialer, er det panoramautsikt over Mjøsa og kulturlandskapet omkring.

– Vi føler at vi hadde flaks da vi først bestemte oss for å flytte hit. Til tross for at Norge har vært nedstengt, har det ikke føltes så dramatisk her. Vi har godt med plass og hverdagen har en mye enklere logistikk, sier Ann-Kristin.

Thomas har ti minutters reisevei til jobben i Brumunddal. Ann-Kristin jobber i Oslo, halvannen times togreise unna. I pandemiperioden har både hun og arbeidsgiveren, DNB, fått rikelig erfaring med hjemmekontor. Det har vært så vellykket at DNB nå legger opp til en hybrid modell med mulighet for å jobbe utenfor kontoret to dager i uken for dem som har oppgaver som egner seg til det.

Beholder kontakten

– Siden vi bor så kort vei fra Oslo, har både barna og vi dessuten gleden av å få jevnlig besøk av gamle venner, tilføyer hun.

– Det er hyggelig å beholde kontakten med vårt «gamle» liv. Noen legger ferien hit, for det er så mye å ta seg til. Andre gjør et stopp på veien. Det er også god plass når Thomas’ datter på 25 kommer på besøk.

Boligprisene i Ringsaker viser en jevn stigning, uten brå svingninger. Gjennomsnittsprisen for en enebolig i kommunen ligger i underkant av tre millioner kroner, med et par hundre tusen mer for en bolig i sentrale Brumunddal. Det er eiendommer til salgs i alle prisklasser, med ca 3 millioner kroner kommer man langt, men som alltid med eiendom: Beliggenheten er viktig.

– Her kjøper folk for å bo, markedet er ikke drevet av spekulanter på jakt etter kortsiktig gevinst, understreker Milena.

Fin kombinasjon

– Livet rundt Mjøsa bærer nettopp preg av at man har den fine kombinasjonen av urbant liv og naturopplevelser. Brumunddal og Moelv utvikler seg i stadig mer attraktiv retning, her er det fine spisesteder, ulike arrangementer og spennende butikker. Alt er på plass og det er noe for alle, sier Milena.

– Ringsaker har mye å by på, hele året. Mjøsparken, med avkjøring fra E6, er en sikker vinner. På Helgøya er det flott om sommeren med fine strender, campingmuligheter og klatrepark. Her er det også fint å besøke de store, gamle herregårdene som Hovinsholm og Hovelsrud. På Rudshøgda ligger Prøysen-stua, der koser barna seg. Og når vi skal vise frem flotte naturområder, tar vi ofte en tur til Åstadalen, litt øst for Sjusjøen, sier Ann-Kristin og Thomas.

Milena forteller videre at Mjøsparken er blitt den nye attraksjonen i kommunen, med skatepark, bystrand og flott lekeplass som store trekkplaster. Den fine Mjøspromenaden er en 6,5 km lang gang- og sykkelsti som også er tilrettelagt for bevegelseshemmede. Nytt av året er stien opp til «Sukkertoppen» som byr på flott utsikt over Mjøsa.

 

RINGSAKER - HAR NOE FOR ALLE:

Nært alt: Ringsaker ligger midt i Mjøsregionen som har et stort arbeidsmarked og mange gode utdanningsinstitusjoner. Kommunen er Innlandets største og mest folkerike. Uavhengig av hvor i kommunen du bor, har du nærhet til alle de fem Mjøsbyene Brumunddal, Moelv, Hamar, Gjøvik og Lillehammer. Med togavganger hver time er det også flere som pendler til Oslo

Bolig: Kommunen har byggeklare tomter og nye leilighetskomplekser, med boenheter i ulike størrelser og prisklasser. Dersom du ønsker å bo i mer landlige omgivelser finnes det stadig hus til salgs i bygdene.

Shopping og mat: I kommunens to byer, Brumunddal og Moelv finnes både de store kjedebutikkene og de små nisjebutikkene. På byenes kafeer og restauranter kan du ta en pause, enten det er fra shoppingen, middagslagingen eller du bare har lyst på en god kopp kaffe.

Barn: Det er full barnehagedekning i Ringsaker, og det legges vekt på et godt pedagogisk innhold i barnehagene. De siste ti årene er det bygget flere nye skoler, idrettshaller og svømmebasseng, og det er også et eget Newton-rom og et matkultursenter for barn tilknyttet undervisningen.

Aktiviteter: I Ringsaker er det lett å engasjere seg i lokalmiljøet. Her ligger alt til rette for et aktivt liv, enten en ønsker å delta i organiserte aktiviteter eller å finne på ting selv. Det finnes lag og foreninger innen de fleste områder

Friluftsliv: Uansett hvor du bor i Ringsaker har du både fjellet og Norges største innsjø Mjøsa i nærheten. Hele kommunen byr på gode treningsmuligheter for den som liker å bevege seg, både langs gang- og sykkelveger og i skogsterreng. Det varierte landskapet gir fantastiske sykkelmuligheter for hele familien. På vinterstid kjøres det opp skiløyper i de mange lysløypene over hele kommunen. Norges største hytteby, Sjusjøen, ligger i Ringsaker. Om sommeren er Norges største innsjø arena for båtfolket, badende barn, padlere og Innlandets store stolthet, Skibladner. Med 11,4 mil strandlinje gir Ringsaker god tilgang til Mjøsa.