Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no
Foto av mor med to barn på Prøysenhuset som ser på kaninene
Foto fra forestilling på utendørsteater
Foto av Bolla Pinnsvin
Formidlere synger sangen Bakvendtland
Stuen i Prøysens barndomshjem
Vinduskarm i Prøysens barndomshjem

Fra Dyreparken til Prøysenhuset

Yvonne Berget fra Kristiansand og de to døtrene Agathe og Marikken hadde en flott dag på Prøysenhuset under «Sommer i Prøysen». – Jeg hadde lyst til å finne på noe som var både gøy og autentisk for barna, og Prøysenhuset innfridde på alle måter, sier Yvonne.

Sørlandsfamilien ferierer for tiden hos mormoren på Flisa, og ønsket å planlegge en liten utflukt. Yvonne hadde selv vært på Prøysenhuset som barn, og da hun fant ut Prøysenhuset tilbyr familieprogram hele sommeren, bestemte hun seg for å ta med seg døtrene dit.

En vandring i «gamledager»

– Jentene er jo vant til Dyreparken i Kristiansand. Dyreparken er jo kjempefin, men det kan bli litt mye. Prøysenhuset er annerledes, litt roligere og mer nostalgisk. Man får virkelig et innblikk i Alf Prøysens liv og tiden han levde i, sier hun.

Sammen med døtrene har hun kost seg med sang, underholdning og dyrelivet i Prøysen.  Familien er bare på gjennomreise og er ikke så godt kjent i Ringsaker, men er fast bestemt på å komme tilbake.

– Mjøsparken har vi tenkt til å sjekke ut. Ellers kommer vi garantert tilbake til Prøysenhuset i jula. «Barnas jul i Prøysen» høres bare kjempekoselig ut, avslutter hun.

Meld deg på nyhetsbrev

Velg kategori*
Lest betingelser*