Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no
Tonje Opsalhagen og Eirik Moengen Pedersen har flyttet inn Mjøstårnet
Tonje Opsalhagen og Eirik Moengen Pedersen har flyttet inn Mjøstårnet

Flyttet fra Oslo og inn i Mjøstårnet

Tonje Opsalhagen og Eirik Moengen Pedersen fant drømmeleiligheten i Mjøstårnet. Nå ser de frem til å starte en ny hverdag i Ringsaker som småbarnsforeldre.

Under kommunens arrangement for utflyttede ringsaksokninger i Oslo i 2018, fortalte Tonje at hun skulle ta med kjæresten og flytte hjem igjen. I mars tok paret over leiligheten som ligger i 12. etasje i Mjøstårnet, med vidstrakt utsikt over Mjøsa. I slutten av juni flyttet de inn. 

– Vi fikk akkurat møblert ferdig før datteren vår ble født. Det ble litt travelt, da hun meldte sin ankomst en måned før termin, sier de nybakte foreldrene. 

Ville hjem igjen

Tonje er selv fra Brumunddal og Eirik fra Løten, og de har lenge vært fast bestemt på å flytte hjem igjen fra Oslo.

– Vi hadde bestemt oss for at vi ville flytte hjem igjen en eller annen gang for å komme nærmere familien. Da prosjektet om Mjøstårnet dukket opp, syntes vi det var veldig spennende og unikt. Det finnes jo ikke noe lignende! 

– Mjøstårnet ligger veldig sentralt til, med kort vei til Brumunddal sentrum, togstasjonen og med Mjøsa og mange turmuligheter i umiddelbar nærhet. Selv om jeg flyttet fra et nettverk med venninner i Oslo, gjør den gode togforbindelsen at man kan ta en dagstur eller kveldstur på besøk, sier Tonje.

– Den beste kommunen å flytte tilbake til 

– Det er mye som skjer i Brumunddal, og det har blitt mer og mer en by. Kommunen har vært flinke til å utvikle sentrum, og det er mange flinke folk som har startet opp restauranter og kafeer. Jeg håper de som bor her bruker restaurantene slik at de består, fortsetter Tonje.

Selv om hun lenge har vært positiv til å flytte hjemover igjen, forteller hun at samboeren Eirik var enda mer klar for dette. 

– Ringsaker kommune er veldig innovative og flinke til å få til ting. Bare se på hva de har fått til rundt her med Mjøsparken og Mjøstårnet. Kommunen har klart å få snudd Ringsaker og Brumunddal til å bli veldig bra. Jeg vil si Ringsaker er den beste kommunen å flytte tilbake igjen til, sier Eirik entusiastisk.

Gode oppvekstsvilkår var viktig for valget

Tonje har jobbet som kontaktlærer i Oslo i fem år før hun gikk ut i mammapermisjon. Eirik jobber i Interactive Norway i Oslo, som blant annet kurser lærere i bruk av interaktive skjermløsninger som Smart board-tavler i klasserom.

– Jeg har reist mye rundt på skoler i hele landet og holdt kurs og opplæring, og opplever at skolene i Ringsaker er veldig framoverlente på teknologi. Det er viktig for meg som jobber med dette, at teknologi er et satsningsområde i kommunen jeg velger å flytte til, påpeker Eirik.

– Det er et godt oppvekstmiljø i Ringsaker, og dette er viktig for oss begge, både fordi vi jobber med og på skoler begge to, og fordi vi nå har stiftet familie, istemmer Tonje. 

– Vi trives veldig godt her så langt. Jeg føler vi har funnet roen igjen. Oslo er fantastisk, det skjer mye og det er et myldrende liv, men det er godt å være «hjemme» igjen. Det er generelt trivelig i Brumunddal, avslutter Eirik.