Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no
Heidi Myrsveen utenfor landhandleriet i Tingnes
Produkter hos Myrsveens Landhandleri
Produkter hos Myrsveens Landhandleri
Heidi Myrsveen i bakgården
Heidi Myrsveen på landhandleriet
Produkter hos Myrsveens Landhandleri
Produkter hos Myrsveens Landhandleri

Fant drømmestedet på Tingnes

Midt under pandemien åpnet Heidi Myrsveen interiørbutikk i det gamle meieriet på Tingnes. Her selger hun unike produkter i landlig stil. 

– Jeg drev interiørbutikk i 12 år på Skreia før jeg og mannen min flyttet til Tingnes. Jeg hadde ett krav før vi flyttet, og det var at jeg skulle finne et lokale som egnet seg som interiørbutikk. Og ikke hvilket som helst lokale, det skulle passe til den landlige stilen som jeg er så glad i. Det nedlagte Meieriet var helt perfekt, og i august 2020 åpnet vi dørene, forteller Heidi entusiastisk. 

Bakgård med utsikt 

Myrsveens Landhandleri ligger idyllisk til, omringet av det vakre kulturlandskapet på Tingnes, og med Mjøsa som nærmeste nabo. I tilknytning til butikken har Heidi laget en koselig bakgård hvor man kan sitte og nyte sola og utsikten mot Mjøsa.  

– Jeg synes nesten det er litt sørlandsidyll her, med båtliv på Mjøsa og Helgøya tett på. Det er imponerende mange som har fått til mye bra i området, sier Heidi og nevner Edel Design, Skafferiet, Hovelsrud, Hoel Gård, Mølstad Gård og Øya Maritim.  

I sesong tar Heidi inn noen lokalprodukter som hun selger i butikken; Mølstads solbærtoddy og eplemost og honning fra Helgøya Bie.  

Kommer langveisfra 

For bare noen uker siden åpnet Myrsveens Landhandleri sin egen nettbutikk, og Heidi forteller om gode tider både for nettbutikken og landhandleriet. 

– Det er mange som kjører 1-2 timer for å komme hit, og når de først er her kjøper de ofte en del. Jeg har kunder fra blant annet Toten, Gudbrandsdalen og Lillehammer. Når folk først har vært her én gang, kommer de ofte tilbake, erfarer hun.  

– Det er nok noe med stemningen her. Jeg har en klar visjon for hvordan jeg vil at butikken skal fremstå. Det skal være god flyt, og jeg tar inn produkter som passer sammen. Her er ikke noe overlatt til tilfeldighetene, understreker hun. 

Unike møbler 

I tillegg til å selge ulike typer interiørprodukter pusser Heidi opp gamle møbler som hun selger i butikken. 

– Her kan du finne både skjenker, krakker, hyller og skap. Jeg bruker kun kalkmaling når jeg pusser opp møbler. Dette fordi jeg har erfart at malingen trekker seg godt inn i treverket og man kan lage mange ulike uttrykk. Jeg er ikke så opptatt av trender, men det skal være kvalitet i det jeg gjør, og jeg er glad i å lage miljøer med farger som harmonerer. Man skal finne ro og få en god følelse når man besøker meg, sier hun. 

Myrsveens Landhandleri er åpent mandag - søndag i hele juli fra kl. 11.00 – 17.00. Sjekk ut nettbutikken for inspirasjon: Myrsveens Landhandleri 

Idylliske Tingnes 

Skal du til Tingnes bør du også reise innom Kafé Nessundet, hvor du kan nyte en deilig lunsj eller middag helt nede ved mjøskanten. Softis og kuleis serveres hele sommeren. Hit kan du også komme sjøveien, da det er tilrettelagt med gjestebåtplasser ved kafeen. Ønsker du å ta en dukkert, kan Tingnesstranda benyttes. Her kan barna boltre seg på stranda, lekeplassen, eller volleyballbanen.