Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no
Foto av en familie som valgte å flytte til Brumunddal foran lekeparken i Broparken
Brumunddal var «meant to be» for denne familien
Foto av familien på brua over Brumunda
– Brumunddal bugnet av blomster; det er rett og slett idyll, sier Charlotte Østvang Nordhuus.

Falt pladask for Brumunddal

Da ekteparet Greg Rolak og Charlotte Østvang Nordhuus skulle flytte fra Canada til Norge, ønsket de å bosette seg innenfor rimelig kjøreavstand fra hytta på Os. Ganske tilfeldig slumpet de innom Brumunddal på veien til og fra hytta, og falt pladask for den koselige småbyen.

– Det var meant to be, tenker jeg. Da vi skulle flytte fra Canada, hadde vi hele Norge å velge fra. Jeg er veldig glad i å fiske og ønsket å bosette meg et sted langs kysten, mens Charlotte ønsket å bo i kjøreavstand fra familiehytta på Os, forteller Greg.

Lillehammer ble lansert som et mulig kompromiss. Men, etter at familien kjørte nedover Gudbrandsdalen fra hytta og stoppet innom Lillehammer for å ta byen i nærmere øyesyn, endret de mening.

– Vi var ikke klar over at det var så bratt i Lillehammer! Vi tenkte at her ruller vi jo bare ned i Mjøsa, ler Charlotte.

– Ja, Lillehammer var out of the question, legger Greg til.

– Minner om Cape Town

Familien fortsatte kjøreturen fra Lillehammer til Oslo, hvor de var midlertidig bosatt. På veien måtte de fylle drivstoff, og nærmeste bensinstasjon skulle vise seg å ligge i Brumunddal.

– Da vi først tok et stopp, bestemte vi oss for å la jentene leke litt. Vi tok en pause her i Broparken, og jeg husker hvordan fuglene kvitret og hvor fint og frodig det var over alt. Det bugnet av blomster; det var rett og slett idyll, forteller Charlotte.

– Ja, vi ble virkelig overrasket over hvor vakkert, rent og pent det var i Brumunddal. Også har du Nes, Bjørgeberget og Bangsberget rett i nærheten, som legger til rette for turopplevelser sommer som vinter, sier Greg.

– Ja, topografien er perfekt, det er vakker natur over alt. Det er flatt nok, men så har du turtopper som omkranser byen, som igjen vender seg mot Mjøsa. Jeg synes Brumunddal minner litt om Cape Town, jeg da! sier Charlotte.

To uker senere var familien igjen på vei ned fra hytta, og bestemte seg for å legge inn et nytt stopp i Brumunddal. Det skulle bli avgjørende for familiens flytteplaner, forteller Greg.

– Det var like hyggelig den andre gangen, tanken på å flytte hit begynte å spire. Kort tid etter ble det en stilling ledig på dyreklinikken i Brumunddal, som Charlotte søkte på. Da hun fikk tilbudet om jobben som veterinær, bestemte vi oss for å flytte til Brumunddal, forteller Greg.

Selv fant han seg jobb på Geitmyra Ringsaker matkultursenter for barn som underviser.

– Jeg stortrives med å formidle hvordan man kan lage god mat som gjør godt for kroppen. Barn er veldig nysgjerrige, og på Geitmyra kan vi lære dem hvor maten kommer fra, sier Greg.

Flere flyttet etter

Det har gått fire år siden Greg og Charlotte stoppet i Brumunddal for første gang, og de har ikke angret et sekund. De var heller ikke alene om å legge sin elsk på stedet.  

– Broren min og familien hans kjøpte seg hus i Veldre i 2019, og stortrives der. Og så er det mor da, som kjøpte seg leilighet i Gamlegata i Brumunddal, forteller Charlotte, og smiler til moren sin.

For Bjørg Østvang ønsket selvsagt å være i nærheten av barn og barnebarn.

– Jeg trodde egentlig Brumunddal «bare» var en by langs E6. Da jeg besøkte Greg, Charlotte og barna for første gang etter at de hadde flyttet, kjørte jeg forbi den brune blokka i Gamlegata. Da tenkte jeg at her kunne jeg gjerne ha bodd. Så viste det seg at det var en leilighet til salgs der, og den kjøpte jeg, sier Bjørg.

I tillegg til å trives i bestemorrollen, er hun pensjonist og engasjert som ivrig frivillig i RingsakerOperaen.

– Jeg stortrives i RingsakerOperaen. Der syr jeg kostymer og kan være en del av et kreativt miljø, sier hun.

Brumunddal har «alt»

– Egentlig har vi ikke vært så mye på hytta etter at vi flyttet til Brumunddal. Nå kan vi jo gjøre alt her: Fiske, gå på jakt, isbade i Mjøsa om vinteren, gå på ski i de fantastiske skiløypene ved Vollkoia og Veldre sag – det er mye bedre enn på hytta, ler Greg.

– Ja, også er det jo Mjøsparken, da. Den har blitt helt fantastisk! Vi går ofte tur langs Mjøspromenaden til Mjøsparken. I sentrum er det jo også så mye som skjer i helgene. Kommunen er veldig flink til å legge til rette for aktivitet for hele familien, og det håper jeg fortsetter, avslutter Charlotte.