Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no
Innflyttertreff
Monica og Benjamin Acatrinei og deres tre barn flyttet til Gaupen i mai.
Innflyttertreffet ble holdt for i overkant 50 deltakere på Prøysenhuset
Innflyttertreffet ble holdt for i overkant 50 deltakere på Prøysenhuset
Prøysenhuset serverte fleskepannekaker
Prøysenhuset serverte fleskepannekaker
Johanne Gram-Nilsen er ny prest i Brøttum sogn og flyttet til Brøttum iapril
Johanne Gram-Nilsen er ny prest i Brøttum sogn og flyttet til Brøttum iapril
De nyinnflyttede hadde gode samtaler med kommunens representanter på stand
De nyinnflyttede hadde gode samtaler med kommunens representanter på stand
Ordfører Anita Ihle Steen ønsket velkommen
Ordfører Anita Ihle Steen ønsket velkommen
Underholdning med Karoline og Gaute Ormåsen
Underholdning ved Karoline og Gaute Ormåsen

Ble kjent med sin nye kommune

I overkant av 50 nye ringsaksokninger møttes til innflyttertreff på Prøysenhuset 15. oktober. Der ble de kjent med sin nye bokommune og andre nyinnflyttede.

Monica og Benjamin Acatrinei og deres tre barn flyttet til Gaupen i mai. De kommer opprinnelig fra Romania, og har de siste årene bodd i Valdres. 

– Valget om å flytte ble tatt med tanke på barna og gode oppvekst- og studiemuligheter. Vi er veldig fornøyde med skole og barnehage, og det pedagogiske opplegget her. Jeg har en bror i Ringsaker, så nærhet til han var også med på å forme valget. Det var bare jobb som manglet for å flytte hit, og når vi fikk det på plass var valget enkelt, sa Monica Acatrinei. Hun jobber i Mattilsynet, mens mannen jobber i butikkbransjen.

– Vi setter veldig pris på dette arrangementet. Det er helt utrolig å bli tatt så godt imot av kommunen, det har vi ikke opplevd noe annet sted, la hun til.

Ny prest på Brøttum

Johanne Gram-Nilsen, som er ny prest i Brøttum sogn, var også tilstede denne kvelden. 

– Jeg flyttet til Brøttum i april, og trives veldig godt med valget. Jeg kommer opprinnelig fra Ski, men har hatt praksis i Innlandet, og når det bød seg mulighet for jobb på Brøttum ble valget enkelt.

– For meg gir innflyttertreffet en fin mulighet til å lære om kommunen, møte ulike aktører som jeg helt sikker kommer til å møte senere, og kanskje samarbeide med. Også er det fint å møte og se hvem de nye som flytter hit samtidig som en selv er, sa Gram-Nilsen.

Ønsket velkommen av ordfører

Gjestene ble ønsket velkommen i døra av ordfører Anita Ihle Steen.

– Ringsaker har mye å by på; fantastisk landskap, Mjøsa, Sjusjøen, Prøysen og Skibladner, for å nevne noe. Ringsaker ligger midt i Innlandet – omringet av gode naboer som også har mye å by på. Det er bare en halvtime til alt. Dette gir fantastiske muligheter til gode jobber, gode kulturopplevelser og til å treffe mye folk. 

– Jeg er veldig glad for at dere valgte oss, og for at dere er her i kveld. Ta hele kommunen og området i bruk, oppfordret ordføreren under velkomsttalen. 

Mat, underholdning og gode samtaler

Kommunens nye innbyggere fikk delta på et variert program, og kunne besøke standene til Visit Sjusjøen, Visit Innlandet og Matlystfestivalen, i tillegg til kommunens næringsavdeling, innbyggerservice og kulturavdeling. 

Prøysenhuset bød på musikalske innslag og serverte sin legendariske fleskepannekake til middag, samt kaffe og dessert. På scenen i Prøysensalen fikk innflytterne underholdning av Gaute og Karoline Ormåsen. 

– Det er utrolig hyggelig å møte kommunens nye innbyggere, og høre hvorfor dere har bosatt dere akkurat her. Jeg håper dere vil trives i den flotte kommunen vår, sa Bjørg Mykløy, markedssjef i Ringsaker kommune.