Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no
Foto av familie bosatt på Stavsberg
F.v.: Stein Erik Helgeland, Marian Evenstad og Mia (7).
Eksteriørfoto av Stavsberg skole
Stavsberg skole
Foto av hjerterommet
Hjerterommet i Stavsberg skole
Foto av Furneshallen
Furneshallen er til stor glede for elever og idrettslag
Foto av Simenstua barnehage fra utsiden
Simenstua barnehage er en ny og flott barnehage på Stavsberg

Barnevennlig og sentralt på Stavsberg

Visste du at Stavsberg har om lag 1200 innbyggere, at gjennomsnittsalderen er 39,6 år og at tettstedet har skole, barnehage, nærbutikker og ligger på distriktets beste kollektivstrekning? 

– På Stavsberg bor man tett på både by og natur, samtidig som man er bortskjemt med infrastrukturen: Ny barnehage, ny og flott barneskole, ny flerbrukshall, gode handelstilbud, sykkelstier over alt – og kort vei til de fleste aktiviteter i et område der man kjenner mange, sier Stein Erik Helgeland. 

Sammen med samboeren Marian Evenstad og datteren Mia (7), flyttet han fra Løten til Stavsberg i 2019. 

– Da faren min skulle flytte i leilighet, fikk vi muligheten til å overta huset som mine foreldre i sin tid bygget på Stavsberg. Jeg har jo vokst opp i huset og har mange gode minner herfra, sier Marian, som stortrives med å ha flyttet tilbake til barndomstraktene.

Etablert boligområde i vekst

– Det har skjedd mye med Stavsberg siden jeg bodde her som barn. Stedet er godt etablert, og er i utvikling. Det er bra at det bygges så mange nye boliger her. Det betyr at det er tilvekst av barnefamilier til området – folk som er i samme livsfase som oss, sier Marian. 

– Det er en av de virkelige bonusene ved å bo her, at det er så mange jevnaldrende barn i bomiljøet, skyter Stein Erik inn, og datteren Mia er helt enig. 

– Jeg leker mest med Hans, som er en av mine beste venner. Han bor i samme gate som meg. Jeg må bare krysse veien, så er jeg der! sier hun entusiastisk. 

– Ja, det er faktisk fire barn fra Mias klasse som bor i samme gate som oss, sier Marian.

I tillegg til å ha mange venner i nærmiljøet, har den lille familien også besteforeldrene bosatt i nærmiljøet. Marians foreldre er skilt, men bor bare noen hundre meter fra hverandre.

– Moren min flyttet til Stavsberg fra Elverum fordi vi hadde flyttet hit. Leiligheten som faren min kjøpte da vi skulle overta huset, er også på Stavsberg. Det er supert å ha mine foreldre i nærmiljøet, spesielt fordi Stein Eriks familie bor på Vestlandet, forteller Marian.

Helgedestinasjonen Mjøsparken 

Stavsberg er tettsted til nabokommunen Hamar, og ligger helt sør i Ringsaker kommune. Selv om familien bruker nabobyen mye, legger de like gjerne turen til Brumunddal. 

– Hamar og Brumunddal har ulike kvaliteter, men det er to grunner til at vi gjerne legger turen til Brumunddal: Mjøsbadet og Mjøsparken. Mia går på svømming i Mjøsbadet, og svømmeanlegget er superfresht og ikke minst rimelig å besøke. Et steinkast unna ligger Mjøsparken, som har blitt en kjær helgedestinasjon for oss. Der kan Mia leke og boltre seg, og om sommeren kan vi bade og bruke hele dagen i parken, forteller Marian. 

– Ja, også er det et stort pluss at det er kiosk i parken. Is hører med, ler Stein Erik.

Mia nikker bekreftende: – Jeg elsker å spise is i Mjøsparken!

Men også sentrum av Brumunddal er også mye brukt av familien.

­– Biblioteket i Brumunddal er kjempefint, og vi legger gjerne turen dit. Når vi først er i byen, er det fort gjort å ende opp på Bakeriet i Brumunddal også, avslutter Marian.

Les mer om Mjøsparken

Les mer om Mjøsbadet

Les mer om Ringsaker bibliotek