Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no
A A A

Bedrifter tilbys egen mentor

Dette er noen av mentorene i Ringsaker kommunes nye mentorordning

Ringsaker kommune ønsker å styrke og videreutvikle næringslivet i regionen, og starter denne høsten opp ny mentorordning. Næringslivsaktører med bred erfaring innen ulike bransjer står klare til å hjelpe bedrifter i Hedmark. 

– Tilbudet retter seg mot bedrifter i planleggings- og etableringsfasen og vekstbedrifter, og er en unik mulighet til å få inn den kompetansen bedriften ikke har i egne rekker, sier næringsrådgiver Heidi T. Karlsen, som også er prosjektleder for mentortilbudet. 

30 timer med mentor

Målet er å tilføre kompetanse for en kortere periode som gir bedriften et målrettet løft. Ingen er gode på alt, og derfor er det naturlig at bedrifter mangler kompetanse eller erfaring når de skal inn i en ny fase.  

– Det kan søkes om inntil 30 timer med mentor, som kan benyttes i en intensiv periode eller fordeles over litt tid. Mange klarer seg også med mindre enn 30 timer, fortsetter Karlsen. 

Mentorgruppa består i dag av Knut Braastad, Dagfinn Dulsrud, Tom Theodorsen, Geir H. Halvorsen, Anne Margaret Hauge, Emil Haugli, Heidi Hemstad, Mette Lierhagen, Tom Ø Martinsen, Stine Mølstad, Unni Flengsrud Oustad, Karl Morten Ramberg, Arild Sørum Stana, Vegar Strand, Haakon Wiig og Leif Øverland.  

– Noen av oss er spisse i vår kompetanse, mens andre har en veldig bred tilnærming, sier mentor og logistikkansvarlig hos Asko, Geir Halvorsen.  

Bredt sammensatt mentorgruppe

Mentor Unni Flengsrud Oustad tror søkernes største utfordring vil være å definere hva de trenger hjelp til. Prosjektet løser dette ved at søknadene følges opp med et fellesmøte mellom bedrifter og mentorene, før mentor tildeles. Da får man definert bedriftens forventninger og mentorens oppgave. 

– Mentorgruppa er bevisst bredt sammensatt, og vi er stolte av å kunne tilby så mange dyktige mentorer. Derfor forventer vi at bedriftene vurderer mentortilbudet, og setter seg ned og søker med en gang, sier næringssjef Tor Rullestad. 

Påmeldingsfrist er satt til 9. november 2019.  Søknadskjema finner du på kommunens nettside

Mentortilbudet for et bredt næringsliv er et pilotprosjekt, og Ringsaker kommune har med seg Hedmark fylkeskommune på finansieringssiden, og IKT Ressursforum Innlandet i styringsgruppen.

Meld deg på nyhetsbrev

Velg kategori*

Lest betingelser*