Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no
A A A
Inspirasjonskveld
Arthur Buchardt holdt et inspirerende innlegg det å være gründer – fra mulighet, til virksomhet til lønnsomhet.
Ringsaker_inspirasjonskveld_WoodHotel_2
Stort oppmøte på inspirasjonskvelden for gründere
Ringsaker_inspirasjonskveld_WoodHotel_3
Gründerne Trude Mæhlum, Børe Vold og Oliver Weber
Ringsaker_inspirasjonskveld_WoodHotel

Inspirerende møte mellom gründere og Arthur Buchardt

– Gründervirksomhet  har fellestrekk med det å hoppe i Vikersundbakken. Du må tørre å satse, og du må trives med det, sa Arthur Buchardt under tirsdagens inspirasjonskveld for gründere i Mjøstårnet.

 

De vel 90 deltakerne fikk denne kvelden høre inspirerende foredrag fra gründere med ulike erfaringer. I Mjøstårnets 17. etasje lå i tillegg alt til rette for at gründerne kunne etablere kontakt med viktige aktører innen etablering og utvikling av egen virksomhet.

–Tørr å satse

Arthur Buchardt holdt et tankevekkende innlegg om det å være gründer – fra mulighet, til virksomhet til lønnsomhet.

– Vi gründere bør ikke være altfor intelligente - for intelligente folk hopper ikke i Vikersundbakken, Man kan jo dø. Som gründer må man tørre å sette utfor. Men det må være gjennomtenkt og du må ha trent. Det er en viss risiko for at du tryner, men den risikoen må være vurdert og kalkulert, fortsatte Buchardt. 

– For å lykkes, må det være en balansegang mellom å tro på noe, trene på noe, og ha flaks. Vi er alle gründere. Det starter med at man har en idé. Og den idéen må man tro på. Når man først har satt utfor i Vikersundbakken er det viktig å ikke feige ut, men satse. Man trenger ikke å  sette verdensrekord, men ha et mål om at man skal hoppe så og så langt, og ha 19 i stil, sa Buchardt. 

Lokale gründere til inspirasjon

Trude Mæhlum, eier i verkstedet «Kransen», fortalte om drømmen som fikk næring gjennom etablererkurs. Gjennom etableringen av «Kransen» holder hun nå kurs og lager kranser og mye annet fint av naturmaterialer til alle livets faser.  

– Alt starter med en drøm, og den må du dyrke. Drømmen må få næring, og en av mulighetene er etablererkurs. Spør deg hva elementene er for å nå drømmen din, og hvordan du skal få sydd disse sammen for å nå målene dine. Bruk veiledningtimene på etablererkurset - de er gørviktige, sa Mæhlum. 

Oliver Weber i Mjøs Catering snakket om sin kokkereise fra Østerrike til Norge.

– Å staret opp for meg selv, var definitivt min beste idé. Det er mye planlegging som skal til for å lykkes, og det er viktig å få på plass gode leverandører. Det er fint å være sin egen sjef - men husk; du må gjøre all jobben selv. Det er ingen som gjør den for deg, påpekte Weber. 

Børe Vold, fra gården Søndre Elton, mottok i 2018 bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Hedmark for din satsning på jordbær. Denne kvelden holdt han et inspirerende innlegg om Søndre Elton fra 2012 til i dag, og hvordan han og kona har jobbet og lyktes med sine ideer.

– Det har vært litt som å sitte på et tog i full fart. Vi har ikke sittet foran og styrt, men heller sittet bak, og til tider hengt utenfor og dinglet Det har gått kjempefort, egentlig altfor fort, men har vært veldig gøy. Vi er stadig i utvikling, sa Vold. 

Høstens kurs for etablerere

Kursholder Bernt Ø. Hjelmevik og Tone Nyborg i AB Utvikling AS ga deltakerne informasjon om høstens etablererkurs, som har oppstart 24. september, og forkurset for personer med innvandrerbakgrunn. Deltakerne fikk også tips om hvilke kurs som kan være nyttig for en gründer denne høsten.

–  Kursene skal gi eteblerere og potensielle etablerere et bredere og større nettverk, påpekte Hjelmevik. 

Disse kursene kan du lese mer om på ringsaker.no.

Inspirasjonskvelden for gründere i Mjøstårnet ble arrangert av Ringsaker, Hamar, Løten, og Stange kommuner, Hamarregionen Utvikling og Reiseliv og Hedmark fylkeskommune, i samarbeid med Klosser Innovasjon, NAV, Innovasjon Norge og AB Utvikling.

Meld deg på nyhetsbrev

Velg kategori*

Lest betingelser*