Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no

Smaken av Brumunddal

Foto av Brumunddal torg med julelys og snø

Mangfold, variasjon og kvalitet. Det er stikkord som kjennetegner matbyen Brumunddal!

Kafeene og restaurantene ligger tett i Brumunddal. Innenfor en radius på fem minutter finnes både håndverksbakerier, restauranter som byr på kortreiste delikatesser, tapas, pizza, sushi og andre godbiter fra det orientalske kjøkken. Det er ingen grunn til å gå sulten i byen vår!

Feirer matgleden

Hvert år arrangeres Matlystfestivalen i Brumunddal. Over flere dager kan gjestene fråtse i matopplevelser av de helt sjeldne. Det som er så fint, er at flesteparten av disse matopplevelsene også er tilgjengelig gjennom hele året!

– Serveringsstedene du finner på Matlystfestivalen er der hele året, og byr på et stort mangfold. Her er det noe for alle, hele året, sier byutvikler og festivalsjef Monica Østenheden. 
Under festivalen formelig koker det i byen, og gjestene velger arrangementer innenfor et bredt spekter – store festmiddager, engelsk teselskap, foredrag, food tour og vinsmaking er bare et bittelite utvalg av alt man kan oppleve under Matlystfestivalen.

Jul er matglede

Førjulstida er spesiell i Brumunddal. Da dannes sentrum i byen om til et juleeventyr, med små, innholdsrike hus som er innredet som Nissemors kjøkken eller bua til Snekker Andersen, med sleder og juletrær - og med julematmarked på torget.

– Lørdagene i desember har vi førjulsaktiviteter på torget – det er barnas julemarked, julematmarked og juleverksted. Det er lite som slår Brumunddal sentrum hvis man vil ha skikkelig julestemning – spesielt når snøen laver ned og legger seg på de små juletrærne som står overalt i gågata og på torget, sier Østenheden.