Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no
Simenstad gård
Simenstad gård
Kvarstad gård
Kvarstad gård

Landlig jul

Jula i Prøysenland strekker seg fra det hverdagslige, enkle og nære til de store, herskapelige opplevelsene i regi av våre flotte storgårder. Velkommen inn! 

kvarstad_gaard_stående

Kvarstad gård

Trenger du en nytelsesfull pust i bakken i førjulstida? Du finner den på Kvarstad! På gården driver Helena og Hans Frogner egen sjokoladefabrikk, samt selvbetjent butikk og kafé i gårdens gamle potetkjeller. Her finner du hjemmelagde kjeks, småkaker, og selvfølgelige Kvarstads legendariske sjokoladekonfekt. Ta deg en kaffe og noe å bite i, og kanskje du vil kjøpe med litt konfekt til noen du er glad i?

Kvarstad gård produserer også så godt som alt du trenger til julemiddagen: Ribbe, skinke, medisterkaker, pølser og hjemmelaget iskrem. Men vær rask med å bestille, ribba fra Kvarstads lykkelige, utegående griser blir fort utsolgt! 
 
Kvarstad gård tar imot julemiddager på bestilling og kan ta imot selskaper på inntil 50 personer. Gården tilbyr overnatting og har 12 rom med til sammen 29 senger. All mat lages fra bunnen av. Menyene baserer seg på gode råvarer fra gården og nabogårdene, som kjøtt fra frilandsgris, økologisk gårdskylling, poteter, grønnsaker og bær.

Les mer på kvarstad-gaard.no

simenstad_gaard_stående

Simenstad gard

Hos vertinne Brit Skurdal Braastad på Simenstad gard får du en helt spesiell matopplevelse i autentiske storgardsomgivelser, en levende gård og et vertskap som gleder seg over å kunne dele kulturarv med andre.  

På Simenstad gard kan du arrangere gardsjulebord og stemningsfulle selskap både for bedriften og familien. Senk skuldrene og få den gode julefølelsen! Fra gårdskjøkkenet serveres fargerik, hjemmelaget og smakfull mat i historiske stuer og saler. 

Simenstad gard har søndagsåpent alle adventssøndager før jul. Gjestene møtes med fyr på peisen, og i de staselige stuene venter kaffe på sølvkanne, julekonfekt på fat og noe godt i glasset. 
 
Høydepunktet på Simenstad er likevel nyttårsballet, som arrangeres for femte år på rad den 9. januar 2021.  Her får du oppleve den ekte balltradisjonen, hvor maten, musikken og omgivelsene er som i ballenes storhetstid. Den perfekte anledning til å finne frem finstasen og bli med på en reise tilbake i tid!

Les mer på simenstadgard.no

Sveinhaug gård

Sveinhaug gård

Da det nye gårdsanlegget på Sveinhaug ble bygget i 1850-årene, skulle det tjene som landsted, - eller lystgård om du vil. Hovedbygningen er altså bokstavelig talt skapt for selskapelighet, ferie og fritid, - og slik brukes den også i dag! Dagens eier og driver, Ingeborg Sørheim, har tilbakeført hus og hage til sin opprinnelige glans, og høstet nasjonale priser og utmerkelser for arbeidet. Huset er også blitt en sjeldent vellykket kombinasjon av antikvarisk skikkelighet og avslappet, personlig atmosfære. Her føler man seg faktisk som hjemme!
  
På Sveinhaug får dere huset for dere selv. Til vennegjengen på helgetur, venter fem delikate soverom med Mjøsutsikt. Til det store førjulsselskapet slås dørene opp til tre stuer på rad, og det kan dekkes opp til 60 gjester. 

Fra gården er det en liten spasertur ned til Ringsaker kirke med sitt prektige alterskap, og i motsatt retning kan du følge Prestvegen gjennom skogen til Prøysenstua.

Les mer på sveinhauggard.no