Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no
Barnas jul i Prøysen
Lag julegaver på snekkerverkstedet
Barnas jul i Prøysen
Barnetimen for de minste
Barnas jul i Prøysen
Hobbyverksted
barnasjuliprøysen_nettsidetilpasset_5
Kransebinding
barnasjuliprøysen_nettsidetilpasset_3
Teater
barnasjuliprøysen_nettsidetilpasset_4

Barnas jul i Prøysen

Hver lørdag og søndag før jul inviterer Prøysenhuset til juleverksted, pepperkakepynting, lompebaking, kanefart og andre aktiviteter til glede for både store og små under «Barnas jul i Prøysen». Samle familien og kjenn julestemningen bre seg – det er fortsatt billetter igjen de to neste helgene!

Prøysenhuset oser av julestemning i disse dagene før jul. En fakkelbelyst sti viser vei gjennom Mikkelikskiskogen til et julepyntet Prøysenhus. Fuglenek, halmbukker og grantrær pyntet med lys pryder inngangen. Vel inne blir man møtt med fyr i peisen, et skinnende juletre, og lukten av tradisjonell julemat brer seg utover Kafé Julie.

– Oi, her er det virkelig koselig, hvisker Anna på 7 år. 

– Ja, se på det fine juletreet. Og se – der kan vi snekkere fuglekasse i gave til bestefar, svarer lillesøster på 4. 

Blir kjent med Prøysens verker

I barnetimen for de minste blir barna kjent med noen av Prøysens fortellinger og viser. Her får man høre om Geitekillingen som kunne telle til ti, og synge med til Musevisa. 

I Prøysenstua, stua hvor Alf Prøysen vokste opp, arrangeres det fortellerstund for hele familien. Her kan både små og store kjenne julefreden senke seg, og kanskje finner også de voksne tilbake til førjulsgleden de kjente på som barn. 

Teaterforestilling i Prøysensalen

Dagens store høydepunkt er Prøysenhusets eget familieteater som spilles inne i Prøysensalen. Årets forestilling heter «Nå er det like før…», og er en varm historie om Alf Prøysens barndom og forventningen og spenningen man kjenner på i tiden før jul.  

Etter forestillingen kan man bli med på kanefart ute i det vakre vinterlandskapet og høre dombjellene klinge mens man varmer seg under tunge skinnfeller.

Lag julegavene selv

Under «Barnas jul i Prøysen» har barna alle muligheter til å lage egne julegaver å gi bort til jul. Ved sløydbenken kan de snekre fuglekasse, båt eller smykkeskrin – bare fantasien setter grenser. På hobbyverkstedet ligger det til rette for å lage både nisser, reinsdyr og juletrær. Klipp, mal og lim – her kan det bli flott pynt til juletreet eller en gave til bestemor. 

Kransebinding er også en populær aktivitet – her viser blide og hyggelige hjelpere hvordan man kan binde sin egen kran til å henge på døra. Og tar du på deg et forkle, kan du kjevle, steke og smake på nydelige lomper. Eller kanskje du ønsker å pynte fine pepperkaker til jul? På Prøysenhuset har du alle muligheter til å gjøre det som setter deg og din familie inn i den rette stemningen før jul. Senk skuldrene, og unn dere en dag hvor ekte julemagi kan skapes.

For bestilling av billetter, se proysenhuset.no