Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no
A A A

Velkommen til jul i Prøysenbyene

Henriette Enger og Monica Rylander

– Vi synes vi har fått til et veldig fint juleprogram for byene våre, og nå håper vi at folk møter opp til gode opplevelser og en fin førjulstid, sier Monica Rylander og Henriette Enger som er sentrale i oppsettingen av Ringsaker kommunes juleprogram for Moelv og Brumunddal.

Satser spesielt på barna 

Tradisjon tro starter førjulstida med julegrantenning i begge byene. Julegrantenningene arrangeres torsdag 17. november i Moelv og lørdag 19. november i Brumunddal.

– Det bli en litt annerledes julegrantenning i år hvor vi ønsker å engasjere barna i det ærefulle oppdraget med å tenne julegrana, sier en litt hemmelighetsfull Rylander. Hun kan røpe at julenissen vil gjøre ekstra mye ut av seg i år, og at han har fått med seg en ekstra gjest; Teskjekjerringa.

– Dette blir en julegrantenning med flere overraskelser underveis, lover arrangementskoordinatoren.

Av lokale artister på scena kommer Lill Regine Skaug samt det unge musikktalentet Jonathan Sæteraasen Nicolaisen, som også deltok på «Konsert for livet» i Moelv tidligere i høst. Elever fra kulturskolen varter opp med dans, mens Daniel Marken er årets «kapellnisse» som vil akkompagnere et variert ensemble med både julenissen, teskjekjerringa og øvrige artister.

Konserter og julemarkeder

Lørdag 26.november er det konserttid fra et julepyntet lysthus på Gatetunet i Moelv. Hit kommer to unge og talentfulle damer, nemlig Julie Kvalevaag-Holm fra Brumunddal og Audhild Høivik fra Rissa, kjent fra The Voice på TV2. Sammen med Daniel Marken på tangenter byr de på en juleinspirert konsert med lovnad om både nærhet og varme musikalske klemmer til publikum.

– 26. november arrangeres Barnas julemarked med ulike aktiviteter og opplevelser for barna i Brumunddal. Det blir også underholdning og åpning av julesklia på et julepyntet Brumunddal torg, opplyser Rylander. Helga etter, lørdag 3. desember, blir det Barnas julemarked etter samme oppskrift i Moelv, og i tillegg Barnas juletrefest. 

En smak av jul 

1. - 3. desember er det klart for en «En smak av jul» i Brumunddal.

– Dette er et samarbeid mellom flere av Brumunddals serveringssteder og Ringsaker kommune. Torsdag og fredag vil det være ting som skjer hos serveringsstedene, og lørdag blir det julemarked i gågata, forteller Henriette Enger.

Forestilling med Magnus Krogh hos Frøken Pimpernell, julekonsert med Ulf Storbæk og Rune Holme på Bakeriet i Brumunddal, barnevennlig lunsj på Matfatet og juleverksted på biblioteket er noe av det som er i vente i løpet av helgen.

– Julemarkedet vil by på julesmaker, julegaver, juledufter og alt ellers som hører jula til, sier Enger.

To utekinoer

I fjor ble den nye utgaven av «Tre nøtter til Askepott» vist som utekino i Moelv for første gang. Det populære arrangementet vil gjentas i år. 

– Vi ønsker å gjenta suksessen og arrangerer utekino på Gatetunet torsdag 8. desember. Vi sørger for fyr i bålpannene og lager god stemning. Det vil være cirka 100 sitteplasser og en del skinnfeller å sitte på. Alle som vil kan komme og se film, og ta gjerne med noe å sitte på og pledd for å holde varmen, oppfordrer Rylander. Baker Kristiansen vil være på plass med servering

Årets siste arrangement i Ringsakers kommunes førjulsprogam er utekino med juleklassikeren «Love Actually» 15. desember.

– Utekino med visning av Love Actually har vært en tradisjon på torget i Brumunddal siden 2018. Vi oppfordrer til å ta med kjæresten, venninnegjengen eller andre som kan trenge litt ekstra julestemning på kino denne kvelden, sier Enger. 

Filmen vises i bakgården til Sønes Brumunddal, hvor det blir bålpanner, sitteplasser og kinomenyer fra flere serveringssteder.

Se hele juleprogrammet her
 

Meld deg på nyhetsbrev

Velg kategori*
Lest betingelser*