Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no
A A A

Tips til hyggelige påskeaktiviteter

Tips til påskeaktiviteter i Ringsaker

Påsken er rett rundt hjørnet! Her er tips til aktiviteter du kan fylle påskeuka med. Kanskje frister Sjusjøens mange skiløyper, eller hva med en tur til Klatreparken?

Sjusjøen

Sjusjøen er flere ganger kåret til Norges fremste langrennseldorado. Spenn skiene fatt og pakk sekken med appelsiner og kakao for den optimale påskestemningen. I påsken kan hele familien være med på masse aktiviteter på Sjusjøen skisenter. Her vil det holdes big jump konkurranse, barnehopprenn og sesongens høydepunkt; vannski-konkurranse 1.påskedag. 

Les mer om aktivitetene på Sjusjøen

Bypåske 

Hva med å legge turen til et av spisestedene i Brumunddal eller Moelv? Ved torget i Brumunddal byr Matfatet på lokale matvarer både i butikkhyllene og på menyen. Restaurantene Hjørnet gastrobar og Smak serverer fristende retter i en hyggelig atmosfære. I Moelv kan du nyte en god middag eller lunsj i Vanntårnet eller på Stars Moelv. Dersom pizza høres fristende ut, har Mjøsa Pizzeria og Restaurant noe for enhver smak. Her kan du også delta på Irsk påskefest 20. april. 

Er du mer fysen på det søte kan bakeriene i Brumunddal og Moelv friste med smakfulle kaker og ferske brød.

Besøk Mjøstårnet

I idylliske omgivelser ved Mjøsa, ligger Mjøstårnet, verdens høyeste trebygning. Har du ikke sett tårnet med egne øyne enda er det verdt en titt, og samtidig kan du besøke Mjøstårnets kafé som holder åpent alle dager i påsken fra kl. 12-16 på hverdager og 12-18 på helligdager.

Les mer om Mjøstårnet/Wood Hotel

Simenstad gård

I palmehelga er Simenstad gård pyntet til påske og du blir servert påskemiddag med en ny vri i tradisjonelle omgivelser. På gården kan du også handle brød og kaker fra bakerovnen. 

Les mer om påskemiddag på Simenstad

Helgøya klatrepark

Innlandets største klatrepark åpner for sesongen Skjærtorsdag, 18.april. Her får du klatreløyper i forskjellige høyder hvor alle mellom 3 og 100 år kan finne utfordringer. Klatreparken består av 9 løyper, 13 ziplines, alt i alt 142 klatreelementer. 

Les mer om Helgøya klatrepark

Skafferiet

Idylliske Skafferiet på Hovinsholm har åpent fra 12-16 alle helligdagene i påsken. Legg turen innom kaféen og landlivsbutikken.

Les mer om Skafferiet

Påskequiz på Biblioteket

Biblioteket i Moelv arrangerer quiz lørdag 13. april kl. 10-14 i samarbeid med handelsstanden. Trekning av fine premier samme dag.

Les mer om årets påskequiz

Mjøskastellet på Steinsholmen

Våren er tiden for å ta turen til Steinsholmen mellom Moelv og Ringsaker kirke, for holmen kan nås til fots bare i en kort periode mens det er lav vannstand i Mjøsa. Stedet byr på vakre omgivelser og spennende historie med helleristninger og borgruiner. En fin familietur!

Les mer om Mjøskastellet

Påskevandring og barnas påskedag

Hva skjedde egentlig i påska for 2000 år siden? Furnes kirke, Nes kirke og Veldre kirke inviterer til påskevandring og barnas påskedag i kirka.
I påskevandringen introduseres barna til påskemysteriet gjennom en vandring der de som vil får roller, og alle får leke, sanse, smake og lære om påskens mysterium.

Les mer om kirkenes påskeaktiviteter

Svømming i Moelvhallen

I påskeuka er bassenget i Moelv åpent for publikumsbading mandag 15. og onsdag 17. april kl. 15.30 - 20.30.

Tips en venn Skriv ut

Meld deg på nyhetsbrev

Velg kategori*

Lest betingelser*