Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no
A A A

Sykkel

Syklister langs skogsvei.

Lei en sykkel og legg ut på landeveien alene, eller bli med på en organisert gruppetur. I Ringsaker finnes det turer som passer alt fra mosjonister til erfarne rittsyklister.


Sykkelruter i Ringsaker
Rutene er lagt opp for syklister som ønsker pustepauser fylt med kulturopplevelser, men passer også fint for syklisten som bare vil ha en treningstur. Bruk noen dager på å sykle hele turen, eller velg ut delstrekninger om du ønsker en dagstur. Last ned sykkelkart.
 
Sjusjøen – Lucky Næroset – Prøysenland – Nes & Helgøya
Turen tar deg fra fjellområdet og seterlandsskapet på Sjusjøen, til Fristaten Næroset og Prøysenland før du ender opp i herskapelige omgivelser på Nes og Helgøya. Sjusjøen – Nes & Helgøya er en strekning på 110 kilometer og turen passer som to-tre dagers tur. Last ned turbeskrivelse.
 
Sjusjøen – Åstdalen – Brumunddal 
Denne ruten tar deg fra Sjusjøen, inn i naturperlen Åstdalen og ned mot Brumunddal sentrum. Kombiner sykkelturen med vandring, fiske og stølsbesøk.  Sjusjøen – Brumunddal er en strekning på 62 kilometer.Last ned turbeskrivelse.
 
Mjøstråkk
Mjøstråkk er en 250 kilometer lang sykkelrute rundt Norges største innsjø Mjøsa. Ruta passerer Moelv og Brumunddal, i tillegg til Hamar, Lillehammer og Gjøvik. Dette er en sykkeltur gjennom frodig kulturlandskap og skog, både på asfalt og grus. Det finnes en rekke attraksjoner og kulturminner rundt Mjøsa som er merket og beskrevet på kartet. Sykkelrute kan kjøpes hos kommunens servicesenter og hos Hamarregionen Turistkontor.
 
Organisert gruppetur
Trill Rundt arrangerer organiserte sykkelturer for deg som ønsker å legge ut på et eventyr sammen med andre. De opererer med begrepet «slowbiking», og tar deg blant annet med på skattejakt på Helgøya. 
 
Ønsker du å leie sykkel?

 

Meld deg på nyhetsbrev

Velg kategori*

Lest betingelser*