Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no

Spareribs med honning og øl

Foto av spareribs

Hvis du virkelig elsker å grille, er dette en rett du kan tilberede på grillen over mange timer. Men for enkelhets skyld gjør jeg klar kjøttet på forhånd i ovnen, og så skjerper jeg det på grillen, noe som gir røyksmak og litt ekstra dyp karamellisering.

Server med masse gode poteter og grønnsaker.

Nok til 4:

  • 1,5 til 2 kilo spareribs
  • Salt og pepper
  • 3-5 ss lynghonning
  • 1 dl mørkt øl
  • Eventuelt hakka hasselnøtter eller mandler

Forvarm ovnen til 180 grader.

Gni kjøttet med salt og pepper. Legg i en langpanne og stek i ovnen i en times tid. Det er alltid litt forskjell på hvor intens varmen er i ulike ovner, kjøttet skal få fin bruning og steke skikkelig, men ikke bli brent.

Bland øl og honning. Er honningen veldig hard, varm opp ølet før du rører ut honningen. Ta ut kjøttet, gni det med honningblandingen. Krydre med mer grovmalt pepper og gjerne litt mer salt. Ha eventuelt over litt hakka nøtter.

Ha kjøttet tilbake i ovnen i 15 til 25 minutter, til honningen har brunet fint, og er litt brent i kantene. Pass på at det ikke blir for brent – det er en fin balanse mellom litt brunet og litt brent og bitter.

 

Foto: Mette Randem