www.ringsaker.no

Sommeropplevelser i Ringsaker

Sommer Ringsaker

Sommeren i Ringsaker bugner av opplevelser og arrangementer. Her er en smakebit for både liten og stor!

 

Prøysenstua

Prøysenhuset - for alle generasjoner

Ingen sommer er komplett uten et besøk i Prøysen. Da er det ekstra mye liv og røre, både inne og ute ved den gamle husmannsplassen der vår folkekjære dikter Alf Prøysen vokste opp. 

Fra 1. juli til 7. august arrangeres festivalen «Sommer i Prøysen» med opplevelser og aktiviteter for store og små. La dere engasjere av familieteateret og hør om Alf Prøysens oppvekst i programposten, «Dørstokken heme». Hils på dyrene i Kusvea, gå på oppdagelsesferd i Mikkelikskiskogen og besøk Frøken Kråke i Nøttelitens klatreløype. Kafé Julie serverer deilig mat og drikke gjennom hele festivaldagen. Alle opplevelser og aktiviteter er inkludert i dagsbilletten.

Konsertopplevelser

Vil du på konsert i sommer bør du ta en titt på konsertrekken under Sommer i Prøysen. Fire velrennomerte artister står på utescenen for å skape gode, etterlengtede musikkopplevelser sammen med publikum:

Eva Weel Skram | 9. juli kl. 19.30
Tipping for’n far | 16. juli kl. 19.30
Maj Britt Andersen | 23. juli kl. 18.00
Jarle Bernhoft | 6. august kl. 19.30

Les mer på Proysenhuset.no

Præstvægen Grand Prix

Præstvægen Grand Prix

Dette er en nyskrevet Prøysenforestilling for barn og voksne som baserer seg på fortellinger og sanger fra Alf Prøysen. Forestillingen har premiere 5. juli.
Barna i Præstvægen skal delta i olabilløp for aller første gang og bygger sin egen Hompetitten-vogn. Snekkersve-gjengen har derimot helt andre planer. Det betyr trøbbel! 

Bestill billetter her

 

Simenstad

Sommer på Mjøsgårdene

Kanskje du drømmer om å vandre gjennom fantastiske hager, delta på matkurs, eller bare sette deg til bords og la deg beverte på en storslått gård? 
Da vil vi sterkt anbefale et besøk på en Mjøsgård! Flere gårder i Ringsaker og rundt nordenden av Mjøsa er med i nettverket "Mjøsgårdene", som byr på alt fra Godværskafé til kulturopplevelser av mange slag - på ekte og levende storgårder! Flere av gårdene tilbyr også overnatting.

Les mer på Mjosgardene.no

Mjøsparken

Besøk Mjøsparken

I Mjøsparken kan du nyte late sommerdager på stranda, rusle langs mjøspromenaden eller ha en aktiv dag i skateparken. Mulighetene er mange! I Mjøsparken finner du også serveringsstedet City Mjøsparken – en food truck hvor du kan nyte lette sommerretter på uteserveringen. Det er også en kiosk i parken som selger brus, is og godteri. Her kan du også låne utstyr til minigolf-banen. Mjøsparken ligger i umiddelbar tilknytning til Wood Hotel, Mjøstårnet – verdens høyeste trebygning.

Les mer på mjøsparken.no

Midt i mjøsa

Opplevelsesveien Midt i Mjøsa

På idylliske Nes og Helgøya, langs opplevelsesveien "Midt i Mjøsa", tilbys et stort spekter med opplevelser omrammet av vakkert kulturlandskap.

Alt fra kunst og kultur, til servering og overnatting, spennende shopping, og både rolige og fartsfylte aktiviteter - kan skues og oppleves underveis langs denne unike opplevelsesveien. En kjøretur med ett eller flere stopp langs ruta er virkelig å anbefale! 

Les mer på Midtimjosa.no

Mr Toons

Sommer i byen

I Brumunddal og Moelv er det arrangementer på torget hver lørdag klokka 12. Konserter, dans, sirkusshow og grillpølsefestival – her er det noe for enhver! 

Se arrangementene her 

 

 

Skafferiet på Hovinsholm

Skafferiet på Hovinsholm

På Skafferiet får du en matopplevelse i et ærverdig lokale på Hovinsholm Herregård med kompromissløs kvalitet. Du kan også arrangere bryllup og andre selskaper her. Skafferiet ligger idyllisk til på vakre Helgøya. Steven Lavaughn Roland og Kristin Hansen tok over den populære kafeen i 2022.

I sommer holder Skafferiet åpent tirsdag - søndag kl 10.00 - 17.00. Les mer om Skafferiet Hovinsholm

 

Mjøsen Golf

Mjøsen Golf

I Moelv kan du spille golf hos Mjøsen Golfklubb. Alle gjester med spillerett på golfkortet ønskes velkommen til å spille på klubbens driving range, treningsbane og 18-hullsbane. 
Anlegget ligger i variert skogs- og parkterreng med vakker mjøsutsikt, og passer både erfarne golfere og nygebynnere. Mjøsen Golfklubb arrangerer nybegynnerkurs for de som ønsker det.

Les mer på msgk.no

 

Sjusjøen

Sjusjøen - opplevelser hele året

Oppdag hva Sjusjøen har å by på om sommeren! Du kan for eksempel bli med Mesna Islandshest på ridetur over fjellet, eller med Sjusjøen Huskytours på hundekjøring med trollvogner.

Du kan leie deg kano for en padletur i vakre Åstdalen, eller sykkel for en tur i sykkelparken eller i traséene til Birken. Foretrekker du fotturer finnes det et vell av stier du kan vandre, noen med flotte utsiktstopper, eller til en seter som byr på kaffe og nystekte vafler. Sjusjøen leverer, hele året! 

Les mer på Visitsjusjoen.no

Jakt og fiske Ringsakerfjellet

Jakt og fiske - for den ultimate friluftsopplevelse

Ringsaker Jakt- og Fiskeområde forvalter jakt og fiske i Ringsakerfjellet, og kan by på fine områder for små- og storviltjakt, i tillegg til fiske i mer enn 40 fjellvann og flere kilometer med fiskeførende bekker og elver.

Visste du at i Ringsakerfjellet er stangfiske gratis for alle under 18 år? Det er lite som slår opplevelsen av å fiske og jakte sin egen mat, det er friluftsliv det! 

Les mer på rjfo.no

Skibladner

Skibladner - et uforglemmelig seilas

Som verdens eldste hjuldamper i rutegående passasjertrafikk, seiler Mjøsas hvite svane nå i rutetrafikk til både Brumunddal, Nes og Moelv brygger i Ringsaker. Du velger selv om du vil seile rundtur med på- og avstigning fra samme brygge eller til en av de andre Skibladnerbryggene på ruta som endestasjon for turen. For å sikre deg plass kan det være greit å forhåndsbestille billetter, og ikke glem å reservere bord hvis du ønsker full pakke med servering om bord. God tur! 

Se rutetider og priser på skibladner.no

Tretopphytter

Overnatting i en tretopphytte

I Ringsaker er det ikke bare én, men to aktører, som tilbyr overnatting i trærne, høyt over bakken! Det er en helt spesiell følelse å sove i et tre, tett på naturen. Her har du fugler og ekorn rett utenfor vinduet, og noen er så tamme at de kan mates fra hånda. En tretopphyttetur er en like flott opplevelse for alle, enten det er småbarnsfamilien, vennegjengen eller kjæresteparet som vil gi seg selv et minne for livet.  

Tretopphytter.no  
Faråsen.no

Helgøya klatrepark

Helgøya klatrepark

Klar for luftige utfordringer? Helgøya klatrepark er Innlandets største klatrepark og består av 9 løyper, 13 ziplines, alt i alt 142 klatreelementer. Som ekstra bonus får du en fantastisk utsikt over Mjøsa. 

Se mer på helgoyaklatrepark.no

 

 

Snilsberg

Snilsberg Familiepark

Ja visst er det gøy på landet! På Snilsberg Familiepark i Gaupen kan man tilbringe en hel dag på en ekte bondegård med mange søte dyr! Barna kan hoppe i høyet, gå natursti, leke og delta på aktiviteter av ulike slag, mens de voksne kan slappe av i rolige og trygge omgivelser.  I Stabburskaféen får man kjøpt pølser, is og vafler, og i Krambua på gården er det brukt- og antikksalg med ting for både store og små. 

Parken holde åpent hver dag fra 20. juni – 7. august kl. 11:00 – 17:00. Les mer på snilsberg.no