Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no
A A A
10 topper i Ringsaker
10 topper i Ringsaker
Oppdag nye turmål i Ringsaker i sommer!
Oppdag nye turmål i Ringsaker i sommer!

Oppdag nye turområder

Fra 1. mai kan du delta på årets «10 topper i Ringsaker». Her kan du nå nye topper, utsiktspunkt og andre perler ulike steder i Ringsaker. Stolpejakten har allerede startet, og i år blir det stolper å finne i Moelv, Brumunddal og på Sjusjøen. 

– Å gå tur er en kilde til god helse som du kan gjøre alene eller sammen med folk du kjenner eller ønsker å bli bedre kjent med. Både turene under stolpejakten og «10 topper» er varierende og passer de fleste, påpeker folkehelsekoordinator Ingeborg Nordlund. 

Stolpejakten startet 24.april i byene, og på Sjusjøen er det klart fra 18. juni.  

10 topper – ti topp turer

«10 topper i Ringsaker- ti topp turer!» er et lavterskel turtilbud som legger til rette for fine naturopplevelser i egen kommune. 

– «10 topper i Ringsaker» har fått et tilleggsnavn: «Ti topp turer». 2021 er det ellevte året for 10 topper, og tilbudet har utviklet seg til å inneholde flere turmål nært der folk bor. Det betyr at du i år, som de siste årene, både får fine utsiktspunkter, men også andre perler hvor det er andre ting enn utsikten som teller, påpeker Nordlund.

Anne Mausethagen fra HHT Ringsaker har stått for merkingen av flere av stiene i årets «10 topper». 

– Jeg liker å finne nye stier i nærheten av der folk bor. Som folkehelsetiltak er det en fordel at stiene er lett tilgjengelig, da er det også større sjanse for at de fortsatt blir brukt også etter at turposten er fjernet, sier hun.  

Stolpejakt

Stolpejakten i Ringsaker er et gratis trimtilbud, og et samarbeid mellom Ringsaker orienteringsklubb og Ringsaker kommune. 

– Det er sjuende året i år, og deltakelsen har vært sterkt økende. Fra den spede begynnelsen med 160 deltakere i 2015, var vi oppe i 7700 i fjor. Det er flott å se at stadig flere synes stolpejakt er en spennende aktivitet, sier Nordlund. 

Allerede etter fire dager er det 1000 personer som har registrert seg på appen.

Stolpene står ute til 1. november, så det er god tid til å ta trimturen. Om en ønsker, kan en ta flere turer på de samme stolpene, da vil en samle flere poeng. Man må da registrere 10 stolper før man får registrert samme stolpe på nytt. 

Korona-tilpasninger

På grunn av smittefare er det gjort noen praktiske endringer årets stolpejakt og «10 topper». Stifteklemmene er fjernet for å unngå smitte.

– Vi anbefaler å laste ned appen «Stolpejakten.no». Stolpene registres da uten at man trenger å berøre stolpen. Det er også mulig å skrive ned bokstavkodene på hver stolpe og levere kartbrosjyren med bokstavene notert på. Husk egen blyant/ penn på turen, sier Odd Rise fra Ringsaker orienteringsklubb.

Under «10 topper» kan du bruke appen «SjekkUT», eller notere koden på turkortet. Frem til slutten av mai er imidlertid appen kun funksjonell for de som har brukt den tidligere.

– Nye turdeltakere må vente til slutten av mai med å bruke digital løsningen på grunn av omlegging av systemet hos DNT. Derfor blir det for de ivrigste deltakerne som ikke tidligere brukt digital løsning enten kombiløsning med fysisk turkort og app, eller bare turkort, påpeker Nordlund.

Husk å holde avstand til andre også når du har pause. Det er ditt ansvar å følge myndighetenes smitteråd. Unngå å gå mange sammen. Unngå å ta på stolpene. Har du forkjølelsessymptomer eller er smittet av covid-19 skal du holde deg hjemme. 

Kart og turkort for aktivitetene kan fås i sportsforretninger, bensinstasjoner og noen butikker. Det blir lagt ut brosjyrer utenfor kommunens bibliotek, Innbyggerservice og på turistkontoret i Brumunddal.

Les mer om «10 topper i Ringsaker- ti topp turer» 

Les mer om Stolpejakten Ringsaker

Les mer om bruk av appen SjekkUT

Meld deg på nyhetsbrev

Velg kategori*
Lest betingelser*