Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no

Hva gjør Forskningsrådet for å hjelpe bedriftene under koronakrisen?

forskning

Forskningsrådet har de siste ukene hatt løpende dialog med næringsaktører, enkeltbedrifter og departementer for å gi råd og lytte inn slik at de kan få på plass ulike typer nye tiltak for næringslivskundene. Her kan du lese om noen av tiltakene Forskningsrådet innfører.

Forskningsrådets mål er å bidra til at forsknings- og innovasjonsaktivitet i næringslivet videreføres, at nye prosjekter kan starte opp og å legge til rette for dette gjennom ulike typer tiltak. 
 
Her er noen av tiltakene Forskningsrådet innfører:
 
Forskningsrådet starter med løpende mottak av innovasjonsprosjekter i næringslivet (IPN) og vil bevilge nye prosjekter tre eller fire ganger i løpet av 2020. Det er avsatt minimum 1,2 milliarder kroner for nye IPN-prosjekter i 2020. Utlysningen blir lagt ut ca. 15. april. Følg med på Forskningsrådets nettside for siste oppdateringer.  
 
Forskningsrådet lyser ut midler for å øke FoU-aktivitet i tjenestenæringer som i liten grad i dag har benyttet FoU for kompetansebygging og konkurransekraft, dvs reiseliv, kulturnæringer, finans og varehandel. Det kan søkes om støtte til alle former for aktiviteter som bidrar til å styrke koordinering, planlegging og nettverk med sikte på å utvikle og styrke FoU-aktiviteten. Utlysningen finner du her.
 
Forskningsrådet vil bruke statsstøtteregelverkets handlingsrom med hensyn til støttegrad og vurdere størrelse og form for egenandeler i prosjekter (kompetanse- og samarbeidsprosjekter, innovasjonsprosjekter og senterordninger).
 
SkatteFUNN-søknader vil behandles i løpet av tre uker frem til sommeren. SkatteFUNN-prosjekter som er igangsatt og blir forsinket som følge av situasjonen, kan be om ett års forlengelse. Mer aktuell informasjon om SkatteFUNN: www.skattefunn.no
 
På Forskningsrådets nettside finner du mer informasjon om Forskningsrådets tiltak for å hjelpe næringslivet under koronakrisen.
 
Denne våren hadde Forskningsrådet planlagt SkatteFUNN-kurs rundt om i landet. Disse vil nå bli gjort om til regionale webinarer. Mer informasjon kommer i løpet av kort tid. I tillegg er det et tilbud om SkatteFUNN-webinarer på en rekke fagområder. De av webinarene som allerede er gjennomført er tilgjengelig på video (lenke nedenfor). 
 
SkatteFUNN-webinarer:
 
HORISONT 2020-webinarer:
Flere av de planlagte kursene rettet inn mot Horisont 2020 er omgjort til webinarer. Alle webinarene er gratis, men husk å melde deg på! Se oversikten over kommende kurs her.
 
Nyttige lenker:
Forskningsrådets videokanal der alle webinarer legges ut: 
 
Prosjektverksteder:
I løpet av de siste 10 årene har Forskningsrådets regionansvarlige utviklet et prosjektutviklingsverktøy kalt Prosjektverksted. Dette er et tilbud til alle søkere (bedrifter, offentlig sektor og forskningsorganisasjoner) der de kan få hjelp til å utvikle gode prosjektideer med god prosjektstruktur som kommuniserer godt. Forskningsrådet jobber med å omarbeide prosjektverksted til et digitalt tilbud. De planlagte digitale Prosjektverkstedene blir annonsert fortløpende når disse er klare, men det er også mulig å gjennomføre slike verksteder på forespørsel fra Forskningsrådets brukere og samarbeidspartnere.
 
Sammen kan vi bety en forskjell:
De regionansvarlige i Forskningsrådet legger stor vekt på å jobbe tett sammen med andre regionale aktører for å kunne hjelpe næringslivet i en svært vanskelig situasjon. Derfor inviteres dere alle til å ta kontakt med Forskningsrådet dersom de kan bidra på møter med bedrifter og/eller webinarer. Forskningsrådet kan informere om nye muligheter og gi råd om hva som må vektlegges i en prosjektsøknad. Sammen med gode samarbeidspartnere kan vi bety en forskjell.