www.ringsaker.no

Anita Lomnes og Sirupstynnkakebakeriet mottok Spesialistmerke fra Matmerk
Anita Lomnes og Sirupstynnkakebakeriet mottok Spesialistmerke fra Matmerk
Anita Lomnes sammen med Nina Sundquist i Matmerk, ordfører Anita Ihle Steen og næringssjef Tor Rullestad
Anita Lomnes sammen med Nina Sundquist i Matmerk, ordfører Anita Ihle Steen og næringssjef Tor Rullestad

Høytstående kvalitetsmerke til Sirupstynnkakebakeriet

I dag mottok Sirupstynnkakebakeriet i Brumunddal Matmerks Spesialitetsmerke for sine sirupstynnkaker. Et merke som tildeles etter strenge krav til den beste lokalmat- og drikke.

Spesialitetsmerket skal løfte fram lokalmat- og drikke med særlige kvaliteter og gjøre den enkel å finne i butikken.

– Det er en stor ære for meg og Harald å få spesialitetsmerket. Dette er en tradisjonskake, laget på bestemor sin oppskrift. Det er kjempegøy å få bringe tradisjonen videre, og jeg håper mange har lyst til å komme innom oss og smake, sa Anita Lomnes ved Sirupstynnkakebakeriet.

Norges beste bakst?

Fagjuryen var svært imponert over bakverkene, og sirupstynnkakene oppnådde 94 av 100 mulige poeng, neste høyeste poengsum som er gitt noensinne.

Juryleder Harald Osa uttalte i juryens begrunnelse at han aldri har smakt bedre sirupstynnkaker noensinne, og at kakene skulle vært på Unseco sin liste over matskatter.

«Med god margin de beste av sitt slag jeg har smakt. Konsistensen utmerket seg spesielt, akkurat som det sto, seig+sprø. Lukten var også fantastisk av brunet smør og kardemomme. Dette var bra», skriver juryen i sin begrunnelse.

Sirupstynnkakene er også finalist til Det Norske Måltid, som har finale 5. februar i år. Og kan dermed bli kåret til Norges beste bakst. 

Driftige gründere i Industrigata

– Dette er vel fortjent, og forteller om hardt arbeid over lengre tid. Takk for at du tør å satse i den vanskelige tida vi er inne i. Dette er fantastisk for matkommunen Ringsaker, og det er ingen tvil om at for å få denne kommunen god, er folk som dere gull verdt for oss, sa ordfører Anita Ihle Steen ved utdelingen.

– Det er moro å se så mange driftige damer i Industrigata i Brumunddal. Vi har ni kvinnelige gründere i denne gata, påpekte ordføreren.

– Stiftelsen Matmerk skal få nordmenn til å velge norsk mat. Spesialitetsmerket er en garanti for lokalmat helt i særklasse. Det er en kvalitetsgaranti for en smaksopplevelse. Det er klare krav til å få merket; det må være en spesiell råvare, eller en spesiell foredlingsprosess, og gjerne en historie bak. Og her har Anita fylt opp de tre kriteriene. En uavhengig fagjury bestående av åtte kyndige folk står bak utdelingen. I denne ligaen Anita har beveget seg opp i, er hun i elitelaget for norsk lokalmatprodusenter, sa direktør Nina Sundquist i Matmerk.