Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no

Betong Øst satser videre på Rudshøgda

Fra venstre: Rådmann Jørn Strand, ordfører Anita Ihle Steen, Næringssjef Tor Rullestad, Regionsjef i Betong Øst Øystein Bækkelien og Sparingen AS v/Tommy Sparingen. Foto: CG Nord Media AS

Etter en mannsalder med betongdrift ved Sveum starter Betong Øst nå byggingen av en ny og topp moderne ferdigbetongfabrikk på ny tomt på Rudshøgda.

– Det er ikke hensiktsmessig å drifte en betongfabrikk midt i et sentrumsnært byggefelt. Vår tomt er uten tvil attraktiv til for eksempel boliger, og vi finner det naturlig å «gi denne tomten tilbake» til innbyggerne i Ringsaker ved å etablere oss på Rudshøgda, sier regionsjef i Betong Øst, Øystein Bækkelien. 

Han understreker at dette valget gjøres på eget initiativ. De siste årene har fortetningen rundt fabrikken økt, og bedriften ser nå at deres type virksomhet ikke lenger hører hjemme på tomten.

Vinn-vinn

Ordfører Anita Ihle Steen i Ringsaker kommune ser svært positivt på nyetableringen av Betong Øst på Rudshøgda.

– Næringsparken på Rudshøgda er jo et område som er svært godt egnet for nettopp denne type virksomhet. I tillegg frigjør flyttingen av Betong Øst et sentralt område som vil gjøre det mulig å tilrettelegge for sentrumsnær boligutbygging i Brumunddal, så dette er «vinn-vinn» for begge parter, mener hun.

Rådmann Jørn Strand tror flyttingen vil være positiv for Betong Øst.

– Med nyetableringen på Rudshøgda får bedriften bedre plass, og kan tilrettelegge tomta på en måte som passer for dagens drift. Betong Øst er en tradisjonsrik og viktig bedrift i Ringsaker. Vi er veldig glade for at de har valgt å bli og satse videre på ny tomt her, sier Strand. 

God dialog

Ifølge daglig leder Erik Veiby er Betong Øst også svært godt fornøyd med løsningen de har valgt.

– Betong Øst har satset og investert i mange nye fabrikker de siste årene, men måten dialogen har foregått med Ringsaker kommune er uten tvil i en klasse for seg selv. Som en veletablert og lokal aktør i Ringsaker kan vi ikke annet enn å være imponert over hva Ringsaker kommune har fått til i form av utvikling de senere årene. Etter dialogen vi har hatt med kommunen kan vi forstå hvorfor næringslivet blomstrer og at eksisterende aktører forblir i Ringsaker, sier han.