Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no
A A A
Miriam Kolstad Strand. Foto: Fantefilm/Nordisk Film Distribusjon AS
Miriam Kolstad Strand. Foto: Fantefilm/Nordisk Film Distribusjon AS
0883113
Foto: Fantefilm/Nordisk Film Distribusjon AS
0160691
Foto: Fantefilm/Nordisk Film Distribusjon AS
0993472_v2
Foto: Fantefilm/Nordisk Film Distribusjon AS
1471654_v2
Foto: Fantefilm/Nordisk Film Distribusjon AS

Førpremiere i stemningsfulle omgivelser på Prøysenhuset

4. november arrangerte Prøysenhuset førpremiere på den nye julefilmen Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul. Gjestene kom til et julepyntet Prøysenhus, med julestemning i hver eneste krok - både inne og ute. 

Før filmen satte i gang, fikk gjestene møte en av hovedrolleinnehaverne; skuespiller Miriam Kolstad Strand, som spiller åtte år gamle "Elise", og regissør Andrea Eckerbom. De fortalte om hvordan innspillingen har vært, og hvorfor akkurat Miriam ble valgt ut blant de mange hundre som ønsket å få rollen som "Elise".

– Miriam var på audition tidlig i prosessen, og kollegaene mine sa med en gang at «nå har vi funnet Elise», men jeg turte ikke helt å tro på at de hadde funnet den rette så tidlig, og vi gjennomgikk audition med mange hundre barn. Men de hadde rett - Miriam var den rette. Det er noe helt spesielt  i henne, sa Eckerbom.

 I etterkant av filmen kunne gjestene gå inn i stua til Snekker Andersen - som er satt opp på Prøysenhuset og pyntet akkurat som i filmen. 

Mitt forhold til Prøysen - med Miriam Kolstad Strand

Har du en eller flere Prøysen-fortellinger eller sanger som betyr litt ekstra for deg? Og hvorfor?

– «Lille måltrost» fordi jeg føler jeg er med i sangen. Den er veldig fin fordi den handler om å ta vare på hverandre. «Julekveldsvisa» fordi den handler om tradisjoner, noe jeg er veldig glad i og fordi jeg har sunget den på juleavslutningen på skolen.

Hvilken rolle spiller Prøysens fortellinger og sanger for jula di?

– Jeg blir generelt glad av å høre julesanger, men jeg får ekstra julestemning av å høre «Julekveldsvisa» av Alf Prøysen på radio. Da føler jeg at alt julestress er over.

Hva mener du er det viktigste budskapet i filmen?

– Å være standhaftig og jobbe for det man tror på. Det er viktig å aldri gi opp. Og så er det jo viktig at man ikke glemmer jula!

Gikk du glipp av førpremieren? Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul har premiere på kino 8. november, og spilles i Prøysensalen 24. november.

Den vesle bygda som glømte at det var jul

Meld deg på nyhetsbrev

Velg kategori*

Lest betingelser*