Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no
A A A
Barn med kaniner
Hils på dyra ved Prøysenhuset i sommer
374A2320
Utendørsteater i Prøysen

Forleng sommeren med Prøysen-opplevelser!

Har du kommet hjem fra ferie, men er lysten på flere sommeropplevelser? Legg turen til Prøysenhuset! Fram til 11. august kan hele familien få herlige dager i Prøysen under «Sommer i Prøysen». Det er heller ikke for sent å sikre seg billett til utendørskonserten med Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes lørdag 3. august kl. 20.00.

– Maria og Lars ble kjent under innspillingen av TV-programserien «Hver gang vi møtes». Nå inntar de utendørsscenen ved Prøysenhuset og skal spille egne viser og sanger som har betydd mye for dem begge. Konserten fremføres av Maria og Lars sammen og hver for seg, med et felles band og musikere, forteller Marie Beate Rise daglig leder ved Prøysenhuset. 

Nyt en sommerdag i behagelige omgivelser

Hver dag fram til 11. august kan du kjøpe dagsbillett ved Prøysenhuset, spekket med opplevelser og aktiviteter for store og små. 

Det arrangeres familieteater, «Barnetimen for de minste», «Måråskaffe» ved dørstokke heme, allsang og Prøysenperler. Man kan hilse på dyrene i Kusvea, besøk Frøken kråke i toppen av Nøttelitens klatreløype og gå på oppdagelsesferd i Mikkelikskiskogen.

– De som besøker oss setter pris på å kunne legge opp dagen selv og velge å delta på de aktivitetene de selv ønsker. Her er det aldri noe stress og mas. Man kan selv rusle fra aktivitet til aktivitet i eget ønsket tempo, sier Rise.  

Bli med på basar og spis verdens beste kaker

Kjøper du dagsbillett, er familieteateret «På basar» eller «I bakvendtland» inkludert i prisen. Forestillingene spilles annenhver dag – noe som i seg selv er et argument for å besøke Prøysenhuset flere dager. 

– Dette er teaterforestillinger for barn som varer i 35 minutter – akkurat passe lenge for store og små. Kari, Mari, Pelle og Kjellemann har lyst til å finne på noe skikkelig gøy! De bestemmer seg for å lage sin helt egen basar. Du treffer også Teddybjørnen og Teskjekjerringa når spillplassen gjøres om til basar, sier Rise, som ønsker alle velkommen til Prøysenhuset. 

– Kafé Julie er åpen hver dag til klokken 17 og serverer god, hjemmelaget mat i rause porsjoner. Kaféen er viden kjent for sine vidunderlige kaker, så her er det bare å kose seg, avslutter hun. 


Slik er dagsprogrammet

Mandag-Fredag (Lørdag-Søndag)

10:00 (11:00) Festivalen åpner
10:00 (11:00) Besøk dyrene, leker og aktiviteter
10:30 (11:10) Barnetimen
11:00 (11:30) Måråskaffe
12:00 (12:00) Allsang
13:00 (13:00) Familieforestilling
14:00 (14:00) Klatreløypa åpner
15:00 (15:00) Prøysenperler
15:15 (15:15) Sommermiddag i kafé Julie
16:00 (17:00) Festivalen stenger

Les mer på Prøysenhuset.no

 

Foto: Jonas Jeremiassen Tomter

Meld deg på nyhetsbrev

Velg kategori*

Lest betingelser*