Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no

Oppskrift på speltkjeks og rabarbrasyltetøy

Rabarbrasyltetøy

Hva er vel bedre enn hjemmelaget syltetøy? Her får du oppskriften på et herlig, friskt rabarbrasyltetøy som du lager raskt og enkelt. Serverer du det sammen med hjemmebakt speltkjeks, smaker det nydelig!

Ingeborgs rabarbrasyltetøy

Som frokostsyltetøy

Dette trenger du:

2 deler rabarbra

1 del sukker

Slik gjør du:

Plukk rabarbra, skyll og skjær i biter. Bland sammen sukker og rabarbra i en stor kjele. Smak til, og øk eventuelt sukkermengden. Hvis det smaker metall, har du plukket for grove stilker eller for sent på året. Kok sakte opp uten vann og la det trekke en god stund til rabarbraen er mør.

Til ost

Lag rabarbrasyltetøy som beskrevet over. Tilsett ett eller flere av følgende krydder:

Vanlijestang, kanel, stjerneanis, fersk ingefær.

Hell kokende varmt syltetøy på kokende varme glass og skru godt igjen.

Oppskriften er laget av Ingeborg Sørheim på Sveinhaug gård.

Speltkjeks

Dette trenger du:

350g sammalt spelt fra Ousdal gård

0,25 dl sukker

1 ts bakepulver

0,5 ts salt

1dl melk

100 g smør

Slik gjør du: 

Rør de tørreKna inn romtemperert smør. Kjevle deigen tynn og stikk ut kjeks med pepperkakeformer, eller del den opp med trinse. 

Stekes på 200 grader i 8-10 minutter.