Har du fått kreps?
Ferskvannskreps er vanskelig å få tak i og er skandaløst dyre. Når man er heldig nok til å få tak i noen, kan det være lurt å drøye den litt, ved å lage en krepsesalat. Jeg er opptatt av at den ikke skal være for tung, derfor bruker jeg en kombinasjon av majones og yoghurt naturell.
Tekst: Andreas Viestad
Foto: Mette Randem
Oppskrift:
800 gram ferskvannskreps
2 dl majones
1,5 dl yoghurt naturell
2 ss kokte gulbeter
1 gulrot, finhakket
1 vårløk, finhakket
1 ss persille eller dill, finhakket
1 blad grønnkål, finhakket
1 ss sitronsaft
Eventuelt 1/2 ts sukker
Eventuelt 1 ts dijonsennep
Slik gjør du:
Kok krepsen i lettsaltet vann, gjerne tilsatt masse dill, dillfrø og laurbærblad. Krepsen kan kokes i 5 minutter, skru deretter av varmen og la avkjøles i laken.
Rens krepsene. Pass på å få med så mye av kjøttet som mulig, fra halen, fra klørne også, hvis de er store nok, og ikke minst det brune innholdet i hodet.
Bland sammen resten av ingrediensene. Vend inn småbitene av krepsekjøttet og det fra hodet. La halene ligge på toppen eller nær toppen.