Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no
Heidi T. Karlsen,
Heidi T. Karlsen, Jermund Ottermo, Frank Rognstad og Marit Lien
Etablererkurs_nettsidetilpasset_2
Kurset har deltakere med svært varierende forretningsideer

Fullt hus på etablererkurs i Brumunddal

Denne høsten holdes det etablererkurs i Gründerparken i Brumunddal for potensielle og eksisterende etablerere som trenger påfyll eller noen å diskutere bedriftsideen sin med. Kursholderne er selv gründere og har god erfaring i å utvikle egne bedrifter.

Kurset gir deltakerne nyttig kunnskap innen bl.a. markedsføring og økonomi og siste kurskveld presenterer deltakerne sin egen forretningsmodell. 

– Forretningsideene er svært varierende. Noen bedrifter er i gang, mens andre er på idéstadiet. Men på etablererkurs er det gode tips å hente for alle, samtidig som kursdeltakerne danner et nyttig oppstartsnettverk seg imellom, forklarer Heidi T. Karlsen, næringsrådgiver i Ringsaker kommune.

Ønsker å øke antall nyetableringer

Målet med etablereropplæringen er å øke antall nyetableringer i Hedmark og gi eksisterende og potensielle etablerere bedre kompetanse og nettverk. 

– Det er veldig inspirerende å bidra til at mennesker med gründertanker kommer seg ut og får testet sine ideer i trygge omgivelser og rammer. Det er en engasjert gjeng i Ringsaker denne gang også sier Frank Rognstad, som er kursholder for deler av det faglige programmet. AB Utvikling gjennomfører kursene på oppdrag fra Hedmark fylkeskommune.

Bygge nettverk og teste ut ideer

To av deltakerne på kurset er Jermund Ottermo i «Strategeek» og fysioterapeut og gårdbruker Marit Lien. Med ulike utgangspunkt ser de frem til å delta på kurs utover høsten og bygge nettverk med andre etablerere. 

– Jeg har jobbet med markedsføring og salg innen IT-bransjen i 15 år, men har lite erfaring med å starte opp og drive et eget firma. På dette kurset får jeg fylt på «verktøykassen» med finansieringsrådgivning, innspill til utarbeidelse av næringsoppgave og hjelp til å finne de lavthengende fruktene. Ikke minst er dette en god arena for å bygge nettverk med andre og teste ideer på en godt sammensatt gruppe, sier Ottermo. 

Påfyll av kunnskap

Marit Lien driver i dag Friskklinikken i Moelv, i tillegg til gården på Nes. 

– Jeg er her for å lære mer om markedsføring og økonomi, og hvordan man kan tenke mer helhetlig rundt det å drifte et AS. Jeg har mange ideer, og ønsker å fylle på med kunnskap for å kunne utvikle klinikken og gårdsdriften på sikt, og tenke muligheter frem i tid. Kurset gir masse matnyttig kunnskap som jeg kan bruke i det jeg driver med til daglig. Også er det veldig spennende å treffe andre med mange spennende ideer og å knytte nettverk, sier Lien.

– Normalt arrangeres det ett etablererkurs pr halvår i regionen. Denne høsten er det to kurs, og det er gledelig at kurset i Brumunddal, som er kurs nr. to, er fullt, avslutter næringsrådgiver Heidi T. Karlsen. 

Etablererkurset er en del av Etablereropplæring i Hedmark. Les mer om kursene her