Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no

700.000 til IKT-klynge

Aktører fra IKT Ressursforum Innlandet sammen med aktører fra Ringsaker kommune og Hedmark fylkeskommune.

IKT Ressursforum Innlandet mottar 700.000 kroner i tilskudd fra Hedmark fylkeskommune.

Om IKT-klyngens arbeid gjennomføres i tråd med søknaden kan fylkesråd Thomas Breen love 2,1 millioner kroner i løpet av en treårsperiode.  

Fylkesråden mener IKT-sektoren er viktig for vekst i flere næringer i Hedmark, og at nettverkets arbeid kan være med og rekruttere nye attraktive bedrifter.  

– Jeg har tro på det dere sier og kraften dere har, sier Breen.

150 flere arbeidsplasser

IKT Ressursforum Innlandet eies av de 21 medlemsbedriftene – alt fra små bedrifter med et par ansatte til Innlandets store aktører som EVRY, Atea og Eidsiva Bredbånd. Bedriftene er lokalisert i hele Innlandet, og man har tett samarbeid med akademia som NTNU Gjøvik.

Formålet ved klyngen er å bidra til høyere verdiskapning i den enkelte bedrift, skape et rekrutteringsmiljø for nye studenter og bidra til å skape regionens beste miljø for samspill mellom forskning, utdanning, privat og offentlig. Klyngen har et tydelig uttalt mål om 150 nye arbeidsplasser. Målet er at 50 av disse fylles av kvinner.

Sterkere sammen

Styremedlem og regiondirektør i EVRY, Karl Olav Nordengen, er glad for støtten fra fylkeskommunen. Han mener Innlandet har alle muligheter til å ta en posisjon innen IKT.

– Vi bruker tid på dette fordi vi tror på det. I IKT Ressursforum Innlandet er vi alle konkurrenter, men vi har tro på at vi blir sterkere sammen, sier han.

Initiativet til IKT Ressursforum Innlandet kom fra Ringsaker kommune. Ordfører Anita Ihle Steen er tydelig på at IKT vil spille en enda mer sentral rolle fremover. 

– Vi kommer til å få utfordringer innen helse og omsorg som må løses på andre måter enn med mer folk. Det er mye spennende ved dette arbeidet, sier hun.

Hedmark fylkeskommune støttet også forstudiet med 100.000 kroner. 

På bildet, f.v.: Bjørn Oustad i Kong Arthur, daglig leder i IKT Ressursforum Innlandet Stein Andersen, næringssjef i Ringsaker kommune Tor Rullestad, ordfører Anita Ihle Steen, regiondirektør i EVRY Karl Olav Nordengen og fylkesråd Thomas Breen.